makedonias1Οι Ρουμάνοι ταξιδιώτες συνεχίζουν να επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους και για πρώτη φορά αφήνουν την Τουρκία στην δεύτερη θέση σύμφωνα με τα τοπικά τουριστικά γραφεία .

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουν τα τσάρτερ προς περισσότερους από 110.000 Ρουμάνους τουρίστες έναντι 90.000 που θα κινηθούν προς την Αττάλεια και άλλους τουρκικούς προορισμούς.

“ Η Ελλάδα ανεβαίνει σαν τουριστικός προορισμός και αυτό είχε διαφανεί από τα τέλη του 2013, όταν και είχαμε πιο έγκαιρες κρατήσεις συγκρινόμενο με προηγούμενα χρόνια. Η Ελλάδα έχει κερδίσει τις προτιμήσεις των Ρουμάνων επειδή έχει μία μεγάλη ποικιλία από ξενοδοχεία που κυμαίνονται από έναν έως πέντε αστέρια ενώ οι τιμές συνεχίζουν να κινούνται πτωτικά” δήλωσε στο ρουμανικό ενημερωτικό ιστότοπο romania-insider o Alin Burcea, πρόεδρος του ταξιδιωτικού γραφείου Paraleta 45.

Κατά μέσο όρο, ένας τουρίστας πληρώνει περίπου 500 ευρώ για μία εβδομάδα στην Ελλάδα (πτήση και διαμονή) την ίδια στιγμή που στην Τουρκία το πακέτο κοστίζει 700 ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Burcea παρατηρείται η τάση οι Ρουμάνοι να εγκαταλείπουν τις all-inclusive εγκαταστάσεις στην Τουρκία για τα πιο οικονομία πακέτα που προσφέρονται στην Ελλάδα.

Εκτός από τους κλασικούς ,για τους Ρουμάνους, ελληνικούς προορισμούς όπως Χαλκιδική, Θάσο, Παραλία Κατερίνης και Κέρκυρα, το ταξιδιωτικό πρακτορείο Paraleta 45 πρόσθεσε φέτος δύο ακόμη νησιωτικούς προορισμούς, την Πάρο και την Νάξο.

Οι 7 διανυκτερεύσεις στην Νάξο για τους Ρουμάνους ξεκινούν από τα 466 ευρώ ανά άτομο συν τους φόρους αεροδρομίου ενώ για την Πάρο η προσφορά ξεκινά από 483 ευρώ ανά άτομο συν τους φόρους αεροδρομίου.