Σύνταξη: tourismtoday.gr

Χιλιάδες Βρετανοί τουρίστες κατευθύνονται από σήμερα 17 Μαΐου στο εξωτερικό. Και μάλιστα μερικοί ταξιδεύουν και σε «πορτοκαλί» προορισμούς όπως η Ελλάδα. Αγνοώντας τις κυβερνητικές συμβουλές «να αποφύγουν αυτές τις χώρες».

Η TUI προσφέρει πακέτα αυτήν την εβδομάδα σε «πορτοκαλί» προορισμούς.
Υπάρχει αναχώρηση για την Κέρκυρα από το Γκάτγουικ σήμερα το πρωί. Καθώς και για την Τενερίφη και Κανάρια νησιά, από το Μάντσεστερ.

Ταξιδιωτικές εταιρείες ανέφεραν αύξηση της ζήτησης για ταξίδια στην Πορτογαλία. Η βρετανική κυβέρνηση την έβαλε στον «πράσινο» κατάλογο της. Που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες δεν θα χρειαστεί να απομονωθούν κατά την επιστροφή τους και απαιτείται μόνο ένα τεστ COVID-19 μετά την άφιξη.

Την Ελλάδα στην «πράσινη» λίστα θέλει ο επικεφαλής του Χίθροου

Ο διευθύνων σύμβουλος της Χίθροου Τζον Χόλαντ-Κέι, δήλωσε στο Sky News ότι το αεροδρόμιο ήταν σχετικά «ήσυχο» σήμερα το πρωί.

Είπε πώς «δεν πάρα πολλοί άνθρωποι που ταξίδεψαν», αλλά τόνισε ότι έγινε η αρχή για  «να επιστρέψουμε στο φυσιολογικό».

Είπε ότι ελπίζει να δει την «πράσινη» λίστα να επεκτείνεται τον επόμενο μήνα. Υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ και η Καραϊβική είχαν παρόμοια χαρακτηριστικά με την Πορτογαλία. Και ότι δεν υπάρχει «λόγος για τον οποίο δεν θα πρέπει να ανοίξουν αυτόν τον μήνα».

«Ομοίως, Ελλάδα και Ισπανία, πρέπει να δούμε να μπαίνουμε στον πράσινο κατάλογο», επεσήμανε.
Και κάλεσε την κυβέρνηση να προσθέσει μια νέα λίστα χωρών στον κατάλογο, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να κάνουν κράτηση για τις διακοπές τους «με αυτοπεποίθηση».