Οι εντάσεις μεταξύ της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ κορυφώνονται και πολλοί πολίτες εξετάζουν το ενδεχόμενο να μετακομίσουν. Ενδιαφέρουσες επιλογές το πρόγραμμα “Elite Residence” της Ταϊλάνδης και η ελληνική “Golden Visa”.

Oι αιτήσεις από πολίτες του Χονγκ Κονγκ προς τις κρατικές αρχές της πόλης για έκδοση εγγράφων που απαιτούνται για ξένη visa σημείωσαν αύξηση κατά 12% τον Ιούνιο, 41% τον Ιούλιο και 48% τις πρώτες δύο εβδομάδες του Αυγούστου, σύμφωνα με δημοσίευμα της South China Morning Post.

Μάλιστα, οι Κινέζοι αποτελούν το 61% των “Golden Visa” που εγκρίθηκαν στην Ελλάδα μέσα στο 2019, ενώ από το Μάιο έως τον Ιούλιο τα δικηγορικά γραφεία στην Ελλάδα που εξυπηρετούν Κινέζους πολίτες αυξήθηκαν σχεδόν κατά 30%, σύμφωνα με το Ελληνικό Προξενείο του Χονγκ Κονγκ.

Η Ελλάδα έχει προσφέρει τη φθηνότερo πρόγραμμα Golden Visa σε όλη την Ευρώπη. Απαιτείται η αγορά ακίνητης περιουσίας ύψους €250.000 και παρέχεται ουσιαστικά η ελεύθερη είσοδος σε όλες τις χώρες της Συνθήκης Σένγκεν. Ενώ, μετά από 7 χρόνια, παρέχεται, υπό προϋποθέσεις η χορήγηση υπηκοότητας.