Ενισχυμένες παρουσιάζονται οι αφίξεις μεγάλων αποστάσεων προς την Ευρώπη συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην εξισορρόπηση της μείωσης των ενδοευρωπαϊκών αφίξεων, σύμφωνα με το τελευταίο Βαρόμετρο Ταξιδιωτικών Αεροπορικών Αφίξεων.

Ειδικότερα, οι αφίξεις μεγάλων αποστάσεων αυξήθηκαν κατά 8,4% το δεύτερο τρίμηνο του 2018 σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2017, σημειώνοντας αύξηση 8,4%, με την Ασία και την Ωκεανία, την Αφρική και την Κεντρική και Νότια Αμερική να διατηρούν υγιή ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 10%.

Ωστόσο, τα ενδοευρωπαϊκά ταξίδια παρουσίασαν χαμηλή επίδοση, με μείωση το 4,1%. Αυτό οδήγησε σε μέτρια αύξηση κατά 1,5% στις συνολικές διεθνείς αφίξεις στην Ευρώπη κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Περισσότερα ταξίδια αναψυχής
Για αναψυχή έρχονται στην Ευρώπη οι περισσότεροι τουρίστες από μακρινούς προορισμούς. Οι περισσότεροι ταξίδεψαν με τις οικογένειές τους (περίπου 4-5 άτομα) ή με ομάδες 6 ή 7 ατόμων και πραγματοποίησαν από 6 έως 21 διανυκτερεύσεις.

Κορυφαίοι προορισμοί
Οι περισσότεροι ταξιδιώτες που προσέλκυσε η Ευρώπη ήρθαν από το Λονδίνο (17%) και το Παρίσι (14%). Η Ρώμη αποτέλεσε τον προορισμό με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη (9%), ενώ η Κωνσταντινούπολη μειώθηκε κατά τρεις μονάδες (6%) κατά το δεύτερο τρίμηνο. Στη δεκάδα εισήχθη για πρώτη φορά η Ζυρίχη.