Οι καλές καιρικές συνθήκες και η αστάθεια στην Τυνησία, την Τουρκία και την Ελλάδα βοήθησε την Κροατία να καταγράψει την υψηλότερη αύξηση τουρισμού στη Μεσόγειο .

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του balkans.com,κατά τους πρώτους επτά μήνες του 2015, η Κροατία σημείωσε αύξηση κατά 8,7% στον αριθμό των αφίξεων τουριστών σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Η ανάπτυξη της Κροατίας ήταν η υψηλότερη μεταξύ των μεσογειακών γειτόνων της.

Οι επίσημες στατιστικές δείχνουν ότι η Ελλάδα κατέγραψε αύξηση της τάξης του 6,3%, 3,3% των οποίων ήταν τον Ιούνιο, ενώ ένας άλλος κύριος προορισμός στη Μεσόγειο, η Ισπανία, σημείωσε άνοδο 4,7% στις αφίξεις τουριστών κατά τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους. Η Τουρκία είδε μια πτώση των τουριστών της τάξης του 0,38% κατά τους πρώτους επτά μήνες του 2015, με τα έσοδα από τον τουρισμό να πέφτουν από 13,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε 12,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Τυνησία, μετά την εκεί τρομοκρατική επίθεση αυτό το καλοκαίρι, γνώρισε επίσης μείωση στον αριθμό των τουριστών.

Η Κροατία αναμένεται να τελειώσει τη σεζόν με αύξηση της τάξης του 8%.