Την οικολογική τους συνείδηση στα ταξίδια αναδεικνύουν οι Ινδοί. Συγκεκριμένα, ποσοστό 98% των Ινδών ταξιδιωτών δήλωσαν ότι σκοπεύουν να μείνουν τουλάχιστον μία φορά σε φιλικό προς το περιβάλλον κατάλυμα. Αυτό αφορούσε ταξίδια που θα κάνουν στο επόμενο έτος.

Περίπου το 90% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ήταν πιο πιθανό να κλείσουν καταλύματα γνωρίζοντας ότι ήταν φιλικό προς το περιβάλλον. Αυτό θα συνέβαινε είτε αναζητούσαν βιώσιμη παραμονή είτε όχι.

Τα συμπεράσματα αυτά προέκυψαν σύμφωνα με την έκθεση του  2019 για τη βιώσιμη μετακίνηση από την Booking.com.

Προορισμοί

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 18.077 ενήλικες που έκαναν ταξίδι ή σχεδιάζουν να ταξιδέψουν τους τελευταίους 12 μήνες. Αφορούσε σε 18 προορισμούς όπως : η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Κίνα, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ινδία, η Ινδονησία, η Ιταλία, Μεξικό, Ολλανδία, Νότια Κορέα, Ισπανία, Ταϊβάν, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ.

Πάνω από το 80% των Ινδών ταξιδιωτών δήλωσαν ότι αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες αντιπροσωπευτικές του τοπικού πολιτισμού.

Παράλληλα περισσότεροι από τους μισούς (53%) ζητούν από τις ταξιδιωτικές εταιρείες να παρέχουν συμβουλές για το πώς θα είναι πιο οικολογικά τα ταξίδια τους.