Λιγότεροι Αμερικανοί ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν στην Κούβα δύο χρόνια μετά τη μείωση των ταξιδιωτικών περιορισμών στην εν λόγω χώρα, όπως αποκαλύπτει σε ετήσια έρευνά της η Allianz Global Assistance.

Πιο αναλυτικά η έρευνα αναφέρει ότι μόλις το 13% των Αμερικανών ενδιαφέρεται να ταξιδέψει στην Κούβα – καταγράφοντας δραματική πτώση 27% από το 2017, όταν το 40% δήλωσε ότι ενδιαφέρονται να την επισκεφθούν.

Παράλληλα, η δημοσκόπηση του 2018 αποκάλυψε ότι το 82% των ερωτηθέντων αναφέρουν ότι είναι απίθανο να προγραμματίσουν ένα ταξίδι στην Κούβα (αύξηση 6% από το 2017).

Επιπλέον, μόνο το 18% των Αμερικανών ενδιαφέρεται περισσότερο να επισκεφθεί τη χώρα ως αποτέλεσμα των νέων εξελίξεων στις αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συνδέσεις με την Κούβα, ενώ 8% αναφέρουν ότι δεν ενδιαφέρονται να επισκεφθούν την Κούβα.

Η έρευνα του 2018 μέτρησε επίσης το αμερικανικό συναίσθημα για την Κούβα, αποκαλύπτοντας ότι το 38% των Αμερικανών που απάντησαν πιστεύουν ότι η Κούβα έχει αλλάξει προς το καλύτερο, αφού οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στη χώρα έχουν μειωθεί. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση κατά 4% στους Αμερικανούς που εκφράζουν αυτή την πεποίθηση, από 34% που ήταν στην έρευνα του 2017.