Αφίσες με ευχές για το Νέο Έτος στην ελληνική και τη βουλγαρική γλώσσα βρίσκονται σε επίκαιρα σημεία στην Αδριανούπολη της Τουρκίας.

Η πόλη προσελκύει περισσότερους τουρίστες από τις γειτονικές δύο χώρες τους τελευταίους έξι μήνες. Οι υπεύθυνοι του Οργανισμού Διαφήμισης και Τουρισμού της Ανδριανούπολης, αποφάσισαν στις γιορτές να διακοσμήσουν τα μεγάλα εμπορικά κέντρα τους σύμφωνα με τα γούστα των Ελλήνων και Βουλγάρων επισκεπτών.

«Έχουμε δημιουργήσει αφίσες με ευχές για το νέο έτος ώστε να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να έρχονται πιο συχνά και να νιώθουν άνετα με τους καταστηματάρχες και τους επιχειρηματίες εδώ, τονίζει ο δήμαρχος Ανδριανούπολης Ρίσεπ Γκούρκαν στο πρακτορείο Anadolu.
Οι αφίσες έχουν τοποθετηθεί στους δρόμους και στα τουρκικά και στα ελληνικά και στα βουλγαρικά, θυμίζοντας την ιστορία της Ανδριανούπολης, η οποία πριν από έναν αιώνα ήταν μία πόλη με ποικιλία γλωσσών, κουλτουρών και θρησκειών. Τα σύνορα δεν πρέπει να εμποδίζουν τη φιλία και το εμπόριο”.

Όπως αναφέρει η hurriyetdailynews, αρκετοί Ελληνες και Βούλγαροι επιλέγουν την Ανδριανούπολη για τα ψώνια τους. Οι καταστηματάρχες της πόλης παρακολουθούν μαθήματα γλωσσών για να εξυπηρετούν καλύτερα τους τουρίστες.