Τους περισσότερους επισκέπτες από ποτέ θα προσελκύσει το Χονγκ Κονγκ τη φετινή εβδομάδα της κινέζικης Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την Airbnb.

Ειδικότερα, η εταιρεία αναμένει ότι σχεδόν 15.000 επισκέπτες θα διαμείνουν σε καταλύματα της Airbnb στο Χονγκ Κονγκ αρχής γενομένης της 14ης Φεβρουαρίου έως τις 20 Φεβρουαρίου, φέρνοντας συνολικό εισόδημα 1,6 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ για την τοπική κοινότητα.

Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 54% από τη μέση περίοδο των 7 ημερών το 2017. Περισσότερο από το 53% των επισκεπτών προέρχονται από την Κίνα, η οποία κατέχει την πρώτη θέση, ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ σε ποσοστό 7,5%, το Χονγκ Κονγκ (5,4% ), τις Φιλιππίνες (4,3%) και τη Μαλαισία (4,3%).

Όσον αφορά στους εξερχόμενους από το Χονγκ Κονγκ ταξιδιώτες, η Ιαπωνία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των αγαπημένων προορισμών με πάνω από 10.000 κατοίκους του Χονγκ Κονγκ να διαμένουν στην Ιαπωνία σε καταλύματα της Airbnb, ενώ ακολουθούν περίπου 3.500 τουρίστες από το Χονγκ Κονγκ που διαμένουν σε αντίστοιχα καταλύματα στην Αυστραλία αυτή την εορταστική περίοδο.

Εν συνεχεία κατατάσσεται η Ταϊβάν, η Κορέα, η Ταϊλάνδη, η Νέα Ζηλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος, η Οσάκα και το Τόκυο είναι οι δύο δημοφιλέστερες πόλεις, με περίπου 6.000 ταξιδιώτες να επιλέγουν να παραμείνουν σε καταλύματα της Airbnb στις δύο αυτές πόλεις κατά τη διάρκεια της κινέζικης Πρωτοχρονιάς.