Τη διατήρηση της πτήσης Θεσσαλονίκη- Ζυρίχη – Θεσσαλονίκη ζητά με επιστολή του προς την Swiss, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) έπειτα από την απόφαση της αεροπορικής εταιρείας να διακόψει το συγκεκριμένο δρομολόγιο από τα τέλη Οκτωβρίου 2012.

Ο ΣΕΒΕ ζητά από τον ελβετικό αερομεταφορέα την επανεξέταση της απόφασης και τη διατήρηση του δρομολογίου Θεσσαλονίκη- Ζυρίχη – Θεσσαλονίκη έστω και για 2-3 φορές την εβδομάδα , ώστε να αξιοποιείται από τους επιχειρηματίες και τουρίστες της περιοχής.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι “πέρα από τον τουρισμό (απλό και συνεδριακό), η εξωστρεφής επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της στηρίζει χρόνια τα δρομολόγια της εταιρίας, ιδίως το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Ζυρίχη-Θεσσαλονίκη. Για πολλά χρόνια το δρομολόγιο αυτό είναι από τα βασικότερα του αεροδρομίου “Μακεδονία”, αφού συνδέει τη Βόρεια Ελλάδα με ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης και από εκεί με ολόκληρο τον κόσμο. Οι καθημερινές πτήσεις (νωρίς το πρωί αναχώρηση και επιστροφή αργά το βράδυ) δίνουν τη δυνατότητα στους βορειοελλαδίτες εξαγωγείς να ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη αυθημερόν μέσω Ζυρίχης, κάτι που είναι πολύ βολικό και σχετικά οικονομικό, καθότι κερδίζουν χρόνο αλλά και χρήμα, καθώς δεν είναι υποχρεωμένοι να διανυκτερεύουν για τις επαγγελματικές τους ανάγκες, εφόσον κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο”.

Τέλος, ο ΣΕΒΕ υπογραμμίζει ότι η σταδιακή διακοπή των πτήσεων από και προς την πόλη της Θεσσαλονίκης από διεθνείς αεροπορικές εταιρίες και ο αντίστοιχος αποκλεισμός της Θεσσαλονίκης από αέρος και η εγκατάλειψη του αεροδρομίου «Μακεδονία» αποτελούν καίριο πλήγμα για την επιχειρηματική εξωστρεφή κοινότητα της Βόρειας Ελλάδας, τον τουρισμό, την οικονομία και την απασχόληση της ευρύτερης περιοχής.