Tην προοπτική να λειτουργήσει ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης (research and development center) στην Ελλάδα εξέφρασε η HUAWEI όπως προκύπτει από τις συναντήσεις που είχε κατά την επίσκεψή του στην Κίνα ο Πρωθυπουργός με στελέχη του ομίλου.

Στις συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τα στελέχη του Ομίλου εκφράστηκε η πρόθεση να ενισχύσει η Κίνα τις επενδύσεις της στην Ελλάδα (τεχνολογία, Logistics, υποδομές, άνοιγμα τράπεζας), με τον κ. Τσίπρα να τονίζει την ανάγκη αύξησης των ελληνικών εξαγωγών προς την κινεζική αγορά, υπό το φως μάλιστα της απόφασης της Κίνας να ανοίξει την αγορά της σε ελληνικά αγροτικά και άλλα (π.χ. ναυτικός εξοπλισμός) προϊόντα.

Επίσης δεκτό να εξάγει η Ελλάδα στην Κίνα κρόκο Κοζάνης και το κείμενο της σχετικής συμφωνίας αναμένεται να υπογραφεί το επόμενο διάστημα, ενώ εντός τριμήνου αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα επιτροπή ελέγχου προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για έγκριση εξαγωγής κερασιών στην κινεζική αγορά.

Σημειώνεται, πως η Huawei είναι κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής τεχνολογικών λύσεων πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT), με περισσότερους από 170.000 εργαζόμενους σε όλο των κόσμο, εξυπηρετώντας παρόχους τηλεπικοινωνιών, επιχειρήσεις και καταναλωτές, σε πάνω από 170 χώρες.