Νέα ανεξάρτητα δεδομένα από την OAG επιβεβαιώνουν την Qatar Airways ως τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο όσον αφορά τα διαθέσιμα χιλιόμετρα θέσης (ASK), προσφέροντας μεγαλύτερη παγκόσμια συνδεσιμότητα με τους επιβάτες της από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία.

Το εκτεταμένο δίκτυο Qatar Airways με περισσότερες από 1.000 εβδομαδιαίες πτήσεις σε περισσότερους από 130 προορισμούς, παρείχε πάνω από 2,6 δισεκατομμύρια ASKs τον Μάρτιο του 2021, προσφέροντας τις περισσότερες πτήσεις προς διεθνείς προορισμούς.

Η παγκόσμια πανδημία COVID-19 δημιούργησε πρωτοφανείς προκλήσεις για τον κλάδο των αερομεταφορών και, παρά το γεγονός αυτό, η Qatar Airways δεν σταμάτησε ποτέ να λειτουργεί και εργάστηκε επιμελώς για να μεταφέρει τους ανθρώπους στο σπίτι με ασφάλεια και αξιοπιστία καθ ‘όλη τη διάρκεια της κρίσης.

Η αεροπορική εταιρεία έχει προσθέσει επίσης επτά νέους προορισμούς τους τελευταίους 12 μήνες, όπως το Σαν Φρανσίσκο και το Σιάτλ στις ΗΠΑ, την Αμπούζα, την Άκρα και τη Λουάντα στην Αφρική και το Μπρίσμπεϊν και το Κεμπού στην Ασία-Ειρηνικό.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Qatar Airways, Εξαιρετικός κ. Akbar Al Baker , δήλωσε:

«Στην Qatar Airways, το να είμαστε εκεί για τους επιβάτες μας, τους εμπορικούς μας εταίρους και τους εταιρικούς πελάτες μας ήταν η κύρια εστίασή μας από την αρχή της πανδημίας. Έχουμε αφιερωθεί στο να μπορούμε να βασίζουμε τους επιβάτες της αεροπορικής εταιρείας, λειτουργώντας με τα υψηλότερα πρότυπα υγιεινής και βιο-ασφάλειας. Είμαστε ευγνώμονες και περήφανοι για την ανταπόκριση των επιβατών μας που μας επέτρεψε να συνεχίσουμε να παρέχουμε τις πιο ευέλικτες ταξιδιωτικές επιλογές ως η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο για τη διεθνή εναέρια κυκλοφορία. Αυτά τα ανεξάρτητα δεδομένα από την OAG υπογραμμίζουν για άλλη μια φορά την αποστολή της Qatar Airways να είναι μια αεροπορική εταιρεία στην οποία οι επιβάτες και οι εμπορικοί εταίροι μπορούν να βασίζονται τώρα και στο μέλλον καθώς προσφέρουμε απαράμιλλη συνδεσιμότητα με έναν υπερσύγχρονο και βιώσιμο στόλο. ”

Η Qatar Airways έχει γίνει η πρώτη παγκόσμια αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που πέτυχε το διάσημο 5-Star COVID-19 Airline Safety Rating από τον διεθνή οργανισμό αξιολόγησης αεροπορικών μεταφορών, Skytrax.

Αυτό ακολουθεί την πρόσφατη επιτυχία της HIA ως το πρώτο και μοναδικό αεροδρόμιο στη Μέση Ανατολή και την Ασία που έλαβε βαθμολογία ασφάλειας αεροδρομίου Skytrax 5-αστέρων COVID-19.

Αυτές οι αναγνωρίσεις παρέχουν διαβεβαίωση στους επιβάτες σε όλο τον κόσμο ότι τα πρότυπα υγείας και ασφάλειας των αεροπορικών εταιρειών υπόκεινται στα υψηλότερα δυνατά πρότυπα επαγγελματικού, ανεξάρτητου ελέγχου και αξιολόγησης. Για πλήρεις λεπτομέρειες όλων των μέτρων που έχουν εφαρμοστεί επί του σκάφους και στο HIA, επισκεφθείτε τη διεύθυνση qatarairways.com/safety.

Η ικανότητα της Qatar Airways να συνεχίσει να πετά σε όλη την πανδημία και να κάνει μια ισχυρή ανάκαμψη είναι χάρη στη στρατηγική της επένδυση σε σύγχρονα, αποδοτικά καύσιμα αεροσκάφη που της επέτρεψαν να προσφέρει τη σωστή χωρητικότητα επιβατών και φορτίου σε κάθε αγορά.

Ο στόλος της αεροπορικής εταιρείας 53 Airbus A350 και 37 Boeing 787 είναι η ιδανική επιλογή για τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς, επιτρέποντας στην αεροπορική εταιρεία να ανοικοδομήσει εμπορικά και περιβαλλοντικά το δίκτυό της.

Οι επιβάτες μπορούν να κάνουν κράτηση πτήσεων με σιγουριά, γνωρίζοντας ότι η Qatar Airways προσφέρει απεριόριστες αλλαγές ημερομηνίας και επιστροφές χωρίς χρέωση για όλα τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί πριν από τις 30 Απριλίου 2021, για ταξίδια που έχουν ολοκληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Η κορυφαία ευέλικτη πολιτική κρατήσεων της εταιρείας μεταφορών παρέχει επίσης μόνιμη δυνατότητα ανταλλαγής εισιτηρίων για ταξιδιωτικό κουπόνι με 10% επιπλέον αξία για όλους τους πελάτες που κάνουν κράτηση ταξιδιού μέσω του qatarairways.com.

Μια πολλαπλή βραβευμένη αεροπορική εταιρεία, η Qatar Airways ανακηρύχθηκε «Η καλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο» από τα βραβεία World Airline Awards του 2019, η οποία διαχειρίζεται ο διεθνής οργανισμός αξιολόγησης αεροπορικών μεταφορών Skytrax.

Ονομάστηκε επίσης «Best Airline στη Μέση Ανατολή», «World Best Business Class» και «Best Business Class Seat», σε αναγνώριση της πρωτοποριακής εμπειρίας της Business Class, Qsuite. Το Qsuite είναι διαθέσιμο σε πτήσεις σε περισσότερους από 45 προορισμούς, όπως το Γιοχάνεσμπουργκ, τη Φρανκφούρτη, τη Νέα Υόρκη και τη Σιγκαπούρη.

Η Qatar Airways είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία που έχει βραβευτεί με τον πολυπόθητο τίτλο «Skytrax Airline of the Year», η οποία έχει αναγνωριστεί ως το αποκορύφωμα της αριστείας στον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών, πέντε φορές

. Εκτός από αυτό, το σπίτι και το κέντρο της Qatar Airways, το Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad (HIA) κατατάχθηκε ως το «Καλύτερο Αεροδρόμιο στη Μέση Ανατολή» για έκτη συνεχόμενη χρονιά και ανέβηκε στο «Τρίτο Καλύτερο Αεροδρόμιο στον Κόσμο» από τα Βραβεία Αεροδρομίων SKYTRAX 2020.