Σημαντικό είναι το ενδιαφέρον των Δανών τουριστών για διακοπές στη Σητεία. Αυτό προέκυψε από την πρόσφατη συμμετοχή της Σητείας στη φετινή διεθνή έκθεση τουρισμού FERRIE FOR ALLΕ στη Δανία. Ειδικότερα, οι πωλήσεις πακέτων διακοπών κινήθηκαν ανοδικά και φέτος.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε ο μεγάλος αριθμός τουριστών που επισκέφθηκαν τη περιοχή της Σητείας τα δύο προηγούμενα χρόνια. Εκδήλωσαν μάλιστα ενδιαφέρον να την επισκεφθούν ξανά, πράγμα το οποίο αποδεικνύει ότι έμειναν ευχαριστημένοι από την άριστη φιλοξενία. Παράλληλα το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και οι φυσικές ομορφιές του τόπου προσέλκυσαν τους Δανούς.

Στο πλαίσιο της έκθεσης έγιναν συναντήσεις με το Διευθυντή πωλήσεων κ. Michael Buch Hansen και τα στελέχη του πρακτορείου Apollo, καθώς και με άλλους τουριστικούς πράκτορες που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για τη περιοχή της Σητείας.

Η παρουσία του Δήμου Σητείας στη παραπάνω έκθεση τα τελευταία χρόνια είναι απαραίτητη και έχει σαν στόχο να προβάλλει τη περιοχή και να υποστηρίξει τη διαφημιστική εκστρατεία που έχει ξεκινήσει το μεγάλο τουριστικό γραφείο Apollo στη Σκανδιναβία, για τη περιοχή της Σητείας και της Ιεράπετρας.

Πτήσεις τσάρτερ

Σημειώνεται ότι για φέτος το καλοκαίρι έχουν προγραμματιστεί πέντε πτήσεις τσάρτερ τη βδομάδα από Σκανδιναβία προς το αεροδρόμιο της Σητείας, από τέσσερεις πέρυσι.