Από τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της Πελοποννήσου, τις παραλίες τα παραδοσιακά χωριά και από την φιλοξενία των κατοίκων εντυπωσιάστηκαν κατά την επίσκεψη τους στην περιοχή 26 τουριστικοί πράκτορες και 2 τουριστικοί δημοσιογράφοι από τη Ρουμανία.

Η αποστολή Fam Trip πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια του ΕΟΤ Ρουμανίας, την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την συνεργασία του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (ΤΟΠ).

Οι προσκεκλημένοι που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το σύνολο της Ρουμανικής τουριστικής αγοράς, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ξεχωριστά σημεία της Πελοποννήσου, ιδιαίτερου τουριστικού ενδιαφέροντος.

Σε ειδική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Philoxenia-Grecotel της Καλαμάτας εκπρόσωποι Ενώσεων και Συλλόγων Τουριστικών Καταλυμάτων από όλη την Πελοπόννησο παρουσίασαν κρυφές γωνιές της Πελοποννήσου, προώθησαν το τουριστικό προϊόν της περιοχής τους και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους προσκεκλημένους τουριστικούς πράκτορες για τις ιδιαίτερες ανάγκες της ρουμανικής αγοράς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι παρουσιάσεις θεματικού τουρισμού που πραγματοποιήθηκαν από τους εκπροσώπους των τοπικών συλλόγων τουριστικών καταλυμάτων, όπου έγινε ιδιαίτερη μνεία σε ανερχόμενους προορισμούς της Πελοποννήσου όπως οι περιοχές της Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας στην Αρκαδία, της Κορινθίας, της Λακωνίας αλλά και σε θεματικές μορφές τουρισμού (πεζοπορικά μονοπάτια-Menalon Trail, Fishing Trips, αναρριχητικό τουρισμό, δραστηριότητες άθλησης και περιπέτειας, θρησκευτικό τουρισμό κ.α.).