Στροφή προς την ψηφιακοί τεχνολογία φαίνεται πως κάνουν οι ταξιδιώτες. Αυτό προκύπτει από νέα έρευνα της εταιρείας Citron σε δείγμα 3.600 ατόμων.

Ειδικότερα, η online έρευνα έδειξε αυξανόμενη χρήση των ταξιδιωτικών εφαρμογών. Πιο αναλυτικά πάνω από το ήμισυ (53%) δήλωσαν ότι είχαν τουλάχιστον μία εφαρμογή στο τηλέφωνό τους. Το 74% δήλωσαν ότι θα χρησιμοποιούσαν μια ηλεκτρονική εφαρμογή εάν το αγαπημένο τους ξενοδοχείο τη διέθετε.

Παράλληλα, το 62% δήλωσε ότι χρησιμοποίησε τακτικά μια εφαρμογή διαμονής, όπως η Airbnb.

Ταυτόχρονα, η ευκαιρία για checkin μέσω μιας εφαρμογής και πρόσβασης στο δωμάτιό μέσω ψηφιακού κλειδιού πόρτας ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη για το  58% των ερωτηθέντων. Μάλιστα το 68% δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο να περιμένει στη ρεσεψιόν περισσότερο από πέντε λεπτά.

Η Julie Grieve, διευθύνουσα σύμβουλος της Criton, δήλωσε: “Όλο και περισσότερο, οι σημερινοί ταξιδιώτες κατεβάζουν εφαρμογές που τους βοηθούν να ξεφύγουν και να παραμείνουν συνδεδεμένοι με το ξενοδοχείο τους.

Υπογραμμίζεται ότι οι ερωτηθέντες στην έρευνα ήταν άνθρωποι που ταξιδεύουν τακτικά, με την πλειοψηφία να επιλέγει ένα ξενοδοχείο ή διαμονή μεσαίας κατηγορίας.