Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ολλανδία θα δέχεται μόνο ταξιδιώτες που έχουν κάνει την τρίτη δόση εμβολίου.
Ο Ολλανδός υπουργός Υγείας Hugo de Jonge, ανακοίνωσε ότι από την 1η Φεβρουαρίου 2022 οι αρχές της χώρας θα αναγνωρίζουν μόνο τα πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά του COVID-19 που υποδεικνύουν ότι ο κάτοχος έχει λάβει την τρίτη δόση (αναμνηστικό εμβόλιο).

Αυτό σημαίνει ότι οι Κάτω Χώρες θα συντομεύσουν την ισχύ στα πιστοποιητικά εμβολιασμού από 12 σε 9 μήνες. Και όλοι όσοι δεν πληρούν αυτήν την απαίτηση θα πρέπει να ακολουθούν πρόσθετους κανόνες εισόδου. Θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ COVID-19.

Η απόφαση των ολλανδικών αρχών να συντομεύσουν την ισχύ των δελτίων εμβολιασμού, ακολουθεί τη σύσταση της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενός πρότυπου για την αποδοχή των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Η Επιτροπή πρότεινε στα κράτη μέλη να μην αποδέχονται πιστοποιητικά εμβολιασμού που δεν έχουν εκδοθεί εντός εννέα μηνών.
Ωστόσο, τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να συντονιστούν επί του θέματος και να καταλήξουν σε κοινή απόφαση.

Στον ίδιο δρόμο και η Τσεχία

Όπως και στην Ολλανδία, οι αρχές της Τσεχίας ανακοίνωσαν επίσης ότι η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του COVID-19 θα μειωθεί μόνο σε εννέα μήνες.
Συνεπώς, από τον Ιανουάριο του 2022 μόνο όσοι έχουν λάβει αναμνηστικό εμβόλιο θα θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι όταν φτάνουν στην Τσεχία.