Σύντομα αναμένουν να επιστρέψουν τα ταξίδια στην ζωή των Ταϊλανδών σύμφωνα με έρευνα της Agoda. Μάλιστα, ένας στους δύο πιστεύει ότι τα ταξίδια στην Ασία θα είναι δυνατά μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Επίσης το ποσοστό για ταξίδια εκτός Ασίας αγγίζει το 29%.

Προσδοκίες ταξιδιού

Οι μισοί από τους Ταϊλανδούς ερωτηθέντες αναμένουν ότι τα ταξίδια εντός της Ασίας θα είναι δυνατά τους επόμενους έξι μήνες. Δύο στους 5 (40%) προβλέπουν ορισμένους ταξιδιωτικούς περιορισμούς ή θα ταξιδέψουν μόνο μέσω ταξιδιωτικών φούσκας ή διαδρόμων.

Όσον αφορά τα ταξίδια μετά την άρση των περιορισμών, το 51% σχεδιάζει να ταξιδέψει στην Ασία και το 42% εκτός Ασίας εντός ενός έτους ή περισσότερο.

Το 5% αντίστοιχα ελπίζουν να ταξιδέψουν αμέσως. Κάτι λιγότερο από το ένα τέταρτο, το 23%, δεν σκοπεύει να ταξιδέψει εντός της Ασίας έως ότου τουλάχιστον το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού εμβολιαστεί κατά του COVID-19.

Το ποσοστό είναι ακόμη υψηλότερο για ταξίδια εκτός Ασίας (28%) και είναι το υψηλότερο μεταξύ των Baby Boomer (1946 – 1964) 32% και Gen X (1965 – 1980) 29%.

Αυτοπεποίθηση για τα ταξίδια

Τρεις κορυφαίοι παράγοντες θα δώσουν στους Ταϊλανδούς την αυτοπεποίθηση να ταξιδέψουν ξανά:

  • To νούμερο ένα είναι τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας που ακολουθούνται από καταλύματα.
  • Στη δεύτερη θέση έρχεται η γνώση ότι το προσωπικό του ξενοδοχείου είναι εμβολιασμένο.
  • Ότι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό έχουν λάβει τουλάχιστον τη μια δόση του εμβολίου.