Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ryanair δεν ενδιαφέρεται να προχωρήσει στην αγορά πακέτων διακοπών, παρά την αυξανόμενη κερδοφορία της ανταγωνίστριας easyJet Holidays.

Ο Michael O’Leary, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ryanair, απέρριψε την αγορά πακέτων διακοπών χαρακτηρίζοντας την «αντιπερισπασμό», καθώς ανέφερε κέρδη 1,92 δις ευρώ για το 12μηνο έως τον Μάρτιο.

Ωστόσο, ο επικεφαλής χαιρέτισε τη σειρά πρόσφατων συμφωνιών της Ryanair με διαδικτυακούς ταξιδιωτικούς πράκτορες (OTAs) συμπεριλαμβανομένων των Love Holidays και On the Beach καθώς και του TUI Group, σημειώνοντας ότι «έχουμε υπογράψει ή είμαστε σε διαδικασία συμφωνιών με 10 από τα 11 μεγαλύτεροι ΟΤΑ.

Θέλουμε να είμαστε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης και δεν θέλουμε την απόσπαση της προσοχής των οργανωμένων διακοπών».

Υπογράμμισε πώς δεν «πιστεύω στην επιχείρηση πακέτων διακοπών. Γνωρίζω ότι η easyJet κερδίζει χρήματα από το easyJet Holidays, αλλά νομίζω ότι απλώς μεταφέρει έσοδα. Είναι μια απόσπαση της προσοχής. Είμαι στην ευχάριστη θέση να συγκρίνω την κερδοφορία της Ryanair με την easyJet ανά πάσα στιγμή.

Αν το μέλλον βρισκόταν στα οργανωμένα ταξίδια, η TUi και η Tomas Cook θα ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών εταιρειών στην Ευρώπη, και δεν είναι».