Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο καύσωνας που πλήττει τη νότια Ευρώπη δεν είχε αντίκτυπο στις κρατήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά χρησιμεύει ως «υπενθύμιση του τι είναι μπροστά», σύμφωνα με τον Johan Lundgren, διευθύνοντα σύμβουλο της easyJet.

Εν μέσω της αυξημένης ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια, ο επικεφαλής του low cost αερομεταφορέα κάνει λόγο για «δύσκολες συνθήκες αυτό το καλοκαίρι» και αναστάτωση από τις απεργίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Σχετικά με τον καύσωνα είπε χαρακτηριστικά, «δεν βλέπουμε καμία απολύτως επίδραση του στις κρατήσεις».

Οι τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πάει σε μέρη όπως η Αίγυπτος και η Τουρκία που έχουν υψηλές θερμοκρασίες τον Αύγουστο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν φαίνεται να πτοεί τους ανθρώπους».

Ο Johan Lundgren πρόσθεσε ότι «οι παραθεριστές θα έχουν κλιματιζόμενα δωμάτια ξενοδοχείου, θα κάθονται δίπλα στην πισίνα ή θα κολυμπούν. Δεν είναι το ίδιο με το να ζεις εκεί που δεν υπάρχει κλιματισμός».

Ισχυρό αποτέλεσμα για ολόκληρο το έτος

Ο Johan Lundgren προέβλεψε «ένα ισχυρό αποτέλεσμα» για ολόκληρο το έτος έως τον Σεπτέμβριο.

Η αεροπορική εταιρεία λειτούργησε 5% μεγαλύτερη χωρητικότητα το τρίμηνο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, η οποία θα είναι στο +15% το τρίμηνο έως τον Σεπτέμβριο. Θα αυξήσει τη χωρητικότητα για τη χειμερινή περίοδο κατά το ίδιο ποσοστό.

Αύξηση επιβατών και ναύλων

  • Η easyJet κατέγραψε κέρδη προ φόρων 203 εκατομμυρίων λιρών για τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο.
  • Ανέφερε αύξηση επιβατών 7% από έτος σε έτος, αλλά και άνοδο 22% στον μέσο ναύλο.
  • Τα έσοδα ανά θέση του αερομεταφορέα του προϋπολογισμού αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο από έτος σε έτος 23% λόγω των ανοδικών βοηθητικών πωλήσεων.