Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας απαντά στα δημοσιεύματα που τη φέρουν ως αίτια των καθυστερήσεων πτήσεων.

« Κύριο μέλημα της Ένωσης είναι η ασφαλής διαχείρισης της κυκλοφορίας και των επιβατών. Γι’ αυτό το λόγο δεν μπορεί να παρεκλίνει από την εφαρμογή των ευρωπαϊκών και διεθνών κανονισμών, οι οποίοι μεταξύ άλλων καθορίζουν την χωρητικότητα στον ελληνικό εναέριο χώρο και στα αεροδρόμια ».

Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς των αερομεταφορών σε διάλογο σχετικά με τα αίτια των καθυστερήσεων και τις
απαιτούμενες δράσεις για τον περιορισμό του προβλήματος.

Υπογραμμίζεται δε, πως το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας στην Ελλάδα πρέπει να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις αυξημένες απαιτήσεις του κλάδου.

Αναφέρεται πως η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας ποτέ δεν προχώρησε σε απεργιακές κινητοποιήσεις, παρά τα αιτήματα που εκρεμμούν.

Τα προβλήματα στελέχωσης με επαρκές προσωπικό και η ανάγκη για άμεση ανανέωση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού παραμένουν, όπως επισημαίνεται. Ενώ, κορυφαίο αίτημα της Ένωσης αποτελεί η ριζική τροποποίηση ή ολοκληρωτική κατάργηση του Νόμου για την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.