“Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Βρετανικού Τύπου που θέτουν τους Βρετανούς, που είναι στο νησί μας, σε καραντίνα με την επιστροφή τους, η απάντηση θα είναι άμεση και επιφυλασσόμαστε για τα περαιτέρω. Μάθαμε τουλάχιστον ότι έχουμε αεροδρόμιο”.

Έτσι απαντά ο δήμος Σερίφου στην κίνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για καραντίνα όσων Βρετανών έρχονται από επτά νησιά της Ελλάδας, ανάμεσα τους και η Σέριφος.

Την επιστολή που υπογράφει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Τουρισμού Σερίφου κ.Στυλιανός Λιβάνιος, έχει αποδέκτη τον Βρετανό Γραμματέα Μεταφορών Γραντ Σαπς.

Όπως υπογραμμίζεται στην επιστολή, “δεδομένου ότι η Σέριφος είναι ένα νησί το οποίο αφενός δεν έχει αεροδρόμιο και συνεπώς δε δύναται να υπάρχουν πτήσεις από/προς τη Μ. Βρετανία και αφετέρου το ποσοστό των Βρετανών τουριστών που επισκέπτονται τη Σέριφο, δεν ξεπερνά το 5% με 7%, επί του συνόλου των τουριστών που έρχονται απ’ το εξωτερικό συνεπώς είναι απορίας άξιο, το ποσοστό της αντιπροσώπευσης που δύναται να είχαν τα άτομα αυτά, σε κάποιο δείγμα, για να επηρεάσει σε τόσο σημαντικό βαθμό την απόφαση της κυβέρνησης της Μ. Βρετανίας.

Η Σέριφος ήταν το πρώτο νησί της Ελλάδας που εγκατέστησε ένα ευρύ δίκτυο απολυμαντικών σταθμών. Σηματοδοτημένο και σε τέσσερις γλώσσες, απ’ την είσοδο του λιμανιού ως το πιο απομακρυσμένο χωριό.

Παράλληλα, τηρήθηκαν απαρέγκλιτα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα από τους επαγγελματίες του νησιού και η τουριστική περίοδος κύλησε σε απόλυτη ομαλότητα. Για τους ως άνω λόγους λοιπόν, αιτηθήκαμε να μας δοθεί το σκεπτικό πίσω απ’ την λήψη της συγκεκριμένης απόφασης”.

Η Σέριφος τρολάρει την απόφαση για καραντίνα των Βρετανών στο Facebook

“Αν δεν μάθατε τα νέα, στη Σέριφο όχι μόνο έχουμε αεροδρόμιο αλλά μας έβγαλαν και απ την λίστα με τα ασφαλή μέρη. Προχωράμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες”, γράφει ο δήμος στην σελίδα του στο Facebook.

Αν δεν μάθατε τα νέα, στη Σέριφο όχι μόνο εχουμε αεροδρόμιο αλλά μας έβγαλαν και απ την λίστα με τα ασφαλή μέρη. Προχωράμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.

Geplaatst door Δήμος Σερίφου op Maandag 7 september 2020