Σημαντικές ενδείξεις για τις τελευταίες τάσεις στα ταξίδια και τους προορισμούς αυτό το καλοκαίρι παρέχουν τα δεδομένα από το Google trends. Ειδικότερα άνοδο 800% σημείωσε η αναζήτηση «Μπορώ να ταξιδέψω».

Παράλληλα, αύξηση 100% κατέγραψαν οι αναζητήσεις για “εφαρμογή κρατήσεων ξενοδοχείων”.

Η Google δήλωσε ότι η αύξηση των βασικών παγκόσμιων αναζητήσεων επιβεβαιώνει το μέγιστο ενδιαφέρον για ταξίδια.

Ωστόσο, οι άνθρωποι θέλουν τα ταξίδια για να προσφέρουν περισσότερες επιλογές

Ποσοστό 55% των ανθρώπων ψάχνουν να ταξιδέψουν όταν τελειώσει η πανδημία του κορωνοϊού. Εν τω μεταξύ, το ίδιο ποσοστό ατόμων αναμένει ότι οι κρατήσεις θα είναι πιο ευέλικτες.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές λένε ότι οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες είναι λιγότερο πιθανό να μολύνουν και να εξαπλώσουν τον ιό.

Ωστοσο, το CDC εξακολουθεί να συνιστά μέτρα ασφαλείας, όπως η χρήση μάσκας, η κοινωνική απόσταση και το πλύσιμο χεριών.

Προκειμένου να επανέλθουν πλήρως τα ταξίδια σε έναν μετα-πανδημικό κόσμο, οι άνθρωποι βασίζονται σε μάρκες που παρέχουν ευέλικτες επιλογές κράτησης, αλλαγών και ακύρωσης”, έγραψε η Google.

Πιο πρόθυμοι να ταξιδέψουν είναι οι Millennials και Gen Z

Σύμφωνα με την έκθεση, οι γενιές Millennial και Gen Z είναι πιο πρόθυμες να ταξιδέψουν ξανά, καθώς “αυτοί οι περιπετειώδεις τύποι θεωρούν ότι το ταξίδι είναι ζωτικό.”

Προορισμοί

Αν και η έκθεση δεν ανέφερε ρητά πού θα ταξιδεύουν οι άνθρωποι, είναι σαφές ότι οι νεότερες γενιές αναζητούν ένα μέρος που μπορεί να παρέχει τόσο την χαλάρωση όσο και την περιπέτεια, ενώ είναι επίσης φιλικό προς τον προϋπολογισμό τους.