Η γερμανική βιομηχανία συνεδρίων παρουσιάζει ορισμένες αξιοσημείωτες τάσεις σύμφωνα με την αναφορά τάσεων “TOP 250 Germany – The Best Conference Hotels in Germany” για τα μέσα του 2023.

Παρόλο που υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός συνεδρίων, γίνονται όλο και πιο ήσσονος σημασίας και γίνονται πιο συχνά κρατήσεις σε βραχυπρόθεσμη βάση.

Επιπλέον, οι κρατήσεις «δωματίων» γίνονται ξεχωριστά συχνότερα. Ωστόσο, τα μεμονωμένα διαχειριζόμενα ξενοδοχεία στο TOP 250 μπορούν να παραμείνουν μπροστά από τις κινήσεις του κλάδου και να προετοιμαστούν για το μέλλον.

Μικρότερα συνέδρια

Μια σημαντική τάση στα συνέδρια και τα σεμινάρια είναι η μετάβαση προς μικρότερες και πιο εξατομικευμένες μορφές. Οι εταιρείες θέλουν στενότερες σχέσεις με τους υπαλλήλους τους, οδηγώντας αυτή την τάση.

Ως αποτέλεσμα, τα υβριδικά στοιχεία γίνονται λιγότερο δημοφιλή και χρησιμοποιούνται κυρίως για μεμονωμένες διαλέξεις ή παρουσιάσεις από εξωτερικούς ομιλητές διάρκειας μεταξύ 30 και 120 λεπτών.

Αυτή η στροφή προς πιο έντονες και εξατομικευμένες εμπειρίες συνεδρίων οδηγεί επίσης σε μείωση των μορφών που βασίζονται αποκλειστικά σε συναντήσεις, με αυξανόμενη εστίαση στις βιντεοδιασκέψεις.

Λαμπρό το μέλλον για τα συνεδριακά ξενοδοχεία της Γερμανίας

Σύμφωνα με ειδικούς του TOP 250, τα συνεδριακά ξενοδοχεία στη Γερμανία έχουν ένα λαμπρό μέλλον καθώς παρέχουν έναν χώρο για να συναντηθούν προσωπικά, να συνεργαστούν και να απολαύσουν ο ένας την παρέα του άλλου μετά την εκδήλωση.

Αυτό τους καθιστά ισχυρό ανταγωνιστή έναντι άλλων τοποθεσιών συναντήσεων και χώρων συνεργασίας. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο αυξημένος αριθμός εργαζομένων σε γραφεία στο σπίτι έχει οδηγήσει σε αύξηση των κρατήσεων σε συνέδρια ξενοδοχείων, καθώς οι εταιρείες ανησυχούν για τη μείωση της αφοσίωσης των υπαλλήλων τους.

Διοργανώνοντας τακτικά “offsites” σε ξενοδοχεία συνεδρίων, οι εργαζόμενοι μπορούν να δεσμευτούν και να ενισχύσουν την πίστη τους στην εταιρεία τους. Ωστόσο, πολλά γερμανικά ξενοδοχεία αγωνίζονται να παρέχουν την ίδια χωρητικότητα με πριν, λόγω προβλημάτων προσωπικού που προκαλούνται από την πανδημία.