Σύνταξη: tourismtoday.gr

Έως τα τέλη Φεβρουαρίου θα πρέπει να καταργήσουν σταδιακά τους περιορισμούς, για ταξιδιώτες από την Κίνα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Μόλις ενάμιση μήνα μετά την εισαγωγή απαιτήσεων εισόδου της ΕΕ για Κινέζους τουρίστες οι εμπειρογνώμονες υγείας των 27 κρατών, «άναψαν το πράσινο φως» για την άρση.
Επίσης, μέχρι τα μέσα του Μαρτίου θα καταργηθούν και οι τυχαίες δοκιμές ταξιδιωτών που φτάνουν από την Κίνα.

Το μπλοκ φαίνεται να προετοιμάζεται για το μεγάλο κύμα αφίξεων από την Κίνα στην Ευρώπη. Αυτό αναμένεται μετά το Πάσχα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων (ETC) και το Ερευνητικό Ινστιτούτο Εξωτερικού Τουρισμού Κίνας (COTRI).

Οι ειδικοί εξέτασαν την τρέχουσα κατάσταση κορωνοϊού στην Κίνα και τους κινδύνους που αντιπροσωπεύουν οι Κινέζοι ταξιδιώτες για το μπλοκ. Και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση επιτρέπει τη σταδιακή άρση των περιορισμών.

Σύμφωνα με δήλωση της σουηδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, στη συνάντηση αποφασίστηκε επίσης η συνέχιση της παρακολούθησης των εξελίξεων COVID-19 στην Κίνα και η λήψη περαιτέρω μέτρων ανάλογα με αυτές τις εξελίξεις στο μέλλον.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα της ΕΕ στους ταξιδιώτες από την Κίνα προκάλεσαν αρνητικές αντιδράσεις από κραταιούς διεθνείς ταξιδιωτικούς οργανισμούς, χαρακτηρίζοντας τα «επιστημονικά αδικαιολόγητα».
Παράλληλα, οι περιορισμοί έφτασαν στα όρια τις διμερείς σχέσεις του Πεκίνου με αρκετές χώρες.