Σύνταξη: tourismtoday.gr

Στα ύψη είναι η ανησυχία μεταξύ των εμβολιασμένων ταξιδιωτών λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Delta. Οι πλήρως εμβολιασμένοι τουρίστες δηλώνουν λιγότερο άνετοι με το ταξίδι, σύμφωνα με έρευνα από το Points Guy.

Οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την παραλλαγή Delta. Ειδικά όταν πρόκειται για εγχώριες πτήσεις, διεθνείς πτήσεις και ταξίδια σε άλλη πόλη.

Επιπλέον, αισθάνονται λιγότερο άνετα όταν συμμετέχουν σε διάφορες ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Όπως φαγητό σε εσωτερικούς χώρους και δημόσιες εκδηλώσεις σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

Όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο και όσοι δεν το έχουν κάνει διαφέρουν ως προς το πόσο “άνετοι” αισθάνονται στα ταξίδια με την παραλλαγή Delta, να κυριαρχεί.
Οι ταξιδιώτες που δεν έχουν εμβολιαστεί αισθάνονται άνετα όταν ταξιδεύουν σε:

  • Διαφορετική πόλη/κωμόπολη (76% έναντι 70% εμβολιασμένοι).
  • Πετούν εσωτερικά (61% έναντι 41% εμβολιασμένοι).
  • Πετούν διεθνώς (55% έναντι 31% εμβολιασμένοι).

Επιπλέον, οι ταξιδιώτες millennials (ηλικίας 25-40 ετών) είναι πιο πιθανό από άλλες γενιές να αισθάνονται άνετα σε μία εσωτερική πτήση (51%) έναντι της Gen Z (ηλικίες 18-24, 45%), Gen X (ηλικίες 41-56, 46%) και baby boomers (ηλικίες 57-75, 40%).

Οι millennials ταξιδιώτες αισθάνονται επίσης πιο άνετα με μια διεθνή πτήση (46%) σε σύγκριση με Gen Z (35%), Gen X (40%) και baby boomers (29%).