Σύνταξη: tourismtoday.gr

Σχεδόν το ένα τρίτο των αναζητήσεων για οικογενειακές διακοπές των Βρετανών αφορά ταξίδια πριν το κλείσιμο των σχολείων, όπως αποκαλύπτουν νέα στοιχεία του TravelSupermarket.

Αυτό δείχνει ότι ένα μέρος των οικογενειών εξακολουθεί να αναζητά φθηνότερες προσφορές κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου, παρά την απειλή κυρώσεων απουσιών από το σχολείο τον Σεπτέμβριο.

  • Το 30% όλων των αναζητήσεων για οικογενειακές διακοπές στον ιστότοπο από την Αγγλία για τον Ιούλιο αφορά αναχωρήσεις μία εβδομάδα πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς.
  • Το υψηλότερο ποσοστό (41%) αφορά οικογενειακές διακοπές με πτήσεις από το αεροδρόμιο του Μπρίστολ την εβδομάδα πριν από τις διακοπές των σχολείων, ακολουθούμενο από 34% από το Λίβερπουλ και το Μάντσεστερ, 33% από το Μπέρμιγχαμ, 32% από το Λονδίνο και 31% από το Νιούκαστλ.

Οι Βρετανοί γονείς θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυξημένα σχολικά πρόστιμα τον Σεπτέμβριο, καθώς και με την αύξηση των τελών αεροπορικών επιβατών από αυτόν τον μήνα.

“Οι οικογένειες στο Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζουν μια παγίδα για τους γονείς, επισημαίνει ο Richard Singer, διευθύνων σύμβουλος της TravelSupermarket.
“Όχι μόνο η προσφορά και η ζήτηση ανεβάζουν τις τιμές των διακοπών κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών”.