Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ελλάδα είναι στους top προορισμούς παραλίας στις καλοκαιρινές πωλήσεις της EasyJet Holidays, μαζί με την Ισπανία και την Τουρκία.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία κρατήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι «εξαιρετικά θετικά», υπογραμμίζει η Kelly Walker, επικεφαλής διανομής στην EasyJet Holidays.

Όπως είπε «υπάρχει η στάση «δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τις καλοκαιρινές μου διακοπές», ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει εκεί έξω και το τρέχον οικονομικό κλίμα» και εκτιμά ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί.
Ωστόσο σημείωσε πώς μπορεί να υπάρξει μια «μετατόπιση» στους τύπους διακοπών ή στον αριθμό των κρατήσεων για ταξίδια.

«Περισσότερο από τα τρία τέταρτα των κρατήσεων από ταξιδιωτικούς πράκτορες είναι ξενοδοχεία all-inclusive, είπε.
Βλέπουμε μεγάλο αριθμό κρατήσεων στα ξενοδοχεία μας τεσσάρων και πέντε αστέρων».

Η επικεφαλής τόνισε ότι η ομάδα προϊόντων έχει επικεντρωθεί περισσότερο στην προμήθεια ξενοδοχείων που προσφέρουν «περισσότερη αξία», όπως προσφορές έγκαιρων κρατήσεων» και δίνοντας μεγαλύτερη σημασία σε ακίνητα all-inclusive.

Η EasyJet Holidays βλέπει επίσης μια αύξηση στις διάρκειες 10 και 11 διανυκτερεύσεων, χάρη στην ευελιξία που προσφέρει το πρόγραμμα της easyJet.

«Οι άνθρωποι μπορεί να μην μπορούν να αντέξουν οικονομικά το παραδοσιακό διάλειμμα των δύο εβδομάδων», πρόσθεσε η Kelly Walker.

Ωστόσο, καθώς ο φορέας εκμετάλλευσης είχε δει μια «έκταση» στις πρώιμες κρατήσεις για το 2023, έθεσε και διακοπές σε πώληση για το 2024 για να κεφαλαιοποιήσει τη ζήτηση από τους πελάτες.

Η Kelly Walker επεσήμανε επίσης ότι τα νέα δρομολόγια από την easyJet «πήγαν πολύ καλά».