Σύνταξη: tourismtoday.gr

Θετικοί στις πωλήσεις παραμένουν οι Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες, παρά τους φόβους ότι τα οικογενειακά ταξίδια για διακοπές κινδυνεύουν από το αυξημένο κόστος στεγαστικών δανείων μετά την τελευταία άνοδο των επιτοκίων.

Η Τράπεζα της Αγγλίας ανέβασε το βασικό επιτόκιο στο 5% την περασμένη εβδομάδα και προβλέπεται να φτάσει στο 6% φέτος, αυξάνοντας τις πιέσεις για το κόστος ζωής.
Πριν από τρεις μήνες, τα επιτόκια προβλεπόταν ότι δεν θα ανέβαιναν πάνω από 4,5%.

Άνοδο της ζήτησης για το 2024

Η άνοδος δεν έχει επηρεάσει ακόμη τις πωλήσεις για διακοπές, με τους πράκτορες να αναφέρουν επιβράδυνση στις καθυστερημένες κρατήσεις αλλά άνοδο της ζήτησης για το 2024.

Το Travel House ανέφερε πτώση στο ποσοστό των καλοκαιρινών εκπτώσεων του 2023, από 62% των κρατήσεων τον Μάιο σε 55% τον Ιούνιο.

Ο Travel Network Group είχε πτώση 10 ποσοστιαίων μονάδων στο ποσοστό των καθυστερημένων πωλήσεων την περασμένη εβδομάδα, με τις κρατήσεις το καλοκαίρι του 2024 να καλύπτουν το έλλειμμα.

Η Advantage Travel Partnership ανέφερε επίσης επιβράδυνση της ζήτησης για το καλοκαίρι.
Το 46% των κρατήσεων της περασμένης εβδομάδας αφορά αναχωρήσεις τις επόμενες 12 εβδομάδες, αλλά η ζήτηση για το 2024 αυξάνεται.

Η Hays Travel North West, δεν ανέφερε «καμία επιβράδυνση». Όπως προβλέπει οι πελάτες που πλήττονται από τα αυξανόμενα επιτόκια στεγαστικών δανείων θα κάνουν κράτηση νωρίτερα, θα χρησιμοποιούν προγράμματα πληρωμών και θα αλλάζουν τη διάρκεια των διακοπών.