Σύνταξη:tourismtoday.gr

Με τους υπαλλήλους να συνεχίζουν να επιστρέφουν στα γραφεία, τη συνεχή πρόοδο των εμβολιασμών και το άνοιγμα πολλών διεθνών συνόρων, ο καιρός φαίνεται να είναι ώριμος για την επιστροφή των επαγγελματικών ταξιδιών.

Ωστόσο, ακόμη και πριν από την είδηση ​​της παραλλαγής Omicron, συνέχισαν να υπάρχουν αρνητικά συναισθήματα για την επιστροφή.
Αντίθετα, τα αισθήματα για ταξίδια αναψυχής κατά την πανδημία παραμένουν έντονα.

Τα αποτελέσματα έρευνας STR Νοεμβρίου σε παγκόσμιους ταξιδιώτες δείχνουν ότι:

  • Οι περισσότεροι είναι λιγότερο πιθανό να ταξιδέψουν για επαγγελματικούς λόγους μετά την πανδημία. Ποσοστό 44% τον Νοέμβριο του 2021 έναντι 39% τον Ιούλιο του 2021.
  • Το ποσοστό όσων ήταν πιο πιθανό και λιγότερο πιθανό να ταξιδέψουν, μειώθηκε κατά 30% τον Νοέμβριο του 2021, από το -27% τον Ιούλιο του 2021.

Οι διαφορετικές ηλικιακές ομάδες

Η ανάλυση των συναισθημάτων για επαγγελματικά ταξίδια σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες αποκαλύπτει σύγκλιση.
Με ένα ελαφρώς λιγότερο αρνητικό συναίσθημα μεταξύ των νεότερων ταξιδιωτών, σε σύγκριση με εκείνους σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.

Φώτο: STR

Όταν ρωτήθηκαν εάν τα ταξίδια για επαγγελματικούς σκοπούς θα επιστρέψουν στα προ πανδημίας επίπεδα, περισσότεροι από τους μισούς (53%) διαφώνησαν.

Από τη θετική πλευρά, υπάρχει ένα μικρό τμήμα που είναι αισιόδοξο. Περισσότεροι από το ένα τέταρτο των επιχειρηματιών ταξιδιωτών συμφωνούν ότι τα ταξίδια για επαγγελματικούς σκοπούς θα επιστρέψουν στα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Φώτο: STR

Νέα ευκαιρία το Workcations

Το φαινόμενο που απέκτησαν δυναμική κατά τη διάρκεια της πανδημίας και που μπορεί να προσφέρει κάποια θετικά νέα για τον ταξιδιωτικό κλάδο είναι το Workcations.
Υπήρξε θετικό συναίσθημα σχετικά με την έννοια της δυνατότητας εργασίας ενώ ταξιδεύετε.

  • Σχεδόν το ένα τρίτο (30%) των επαγγελματιών ταξιδιωτών δήλωσαν ότι θα ενδιαφερόταν περισσότερο για Work-cations, σε σύγκριση με πριν από την πανδημία, με θετική βαθμολογία ενδιαφέροντος 6%.
  • Στους νεότερους επαγγελματίες ταξιδιώτες, το ενδιαφέρον ήταν υπερδιπλάσιο στο +16%.