Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι παγκόσμιοι όγκοι για αεροπορικές αναζητήσεις τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2022 έφτασαν σχεδόν τα επίπεδα του 2019, σύμφωνα με στοιχεία της Amadeus. 

Η παγκόσμια εταιρεία διανομής (GDS) δήλωσε ότι ο όγκος αναζητήσεων την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου μειώθηκε κατά 3% σε σύγκριση με την ίδια εβδομάδα του 2019.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία είναι ψηλά στις αναζητήσεις στο +38% και +35%, αντίστοιχα και με τον Καναδά στο +29%.

Οι αναζητήσεις για δρομολόγια εσωτερικού καταδεικνύουν την ταχύτερη ανάκαμψη σε αυτό το τμήμα με αύξηση 4% στα τέλη Απριλίου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019.

«Είναι απίστευτα ενθαρρυντικό να βλέπεις μια τόσο έντονη όρεξη για ταξίδια σε όλο τον κόσμο, δήλωσε η Debbie Keller, ανώτερη αντιπρόεδρος, δεδομένων και API στην Amadeus.

Τα ερωτήματα αναζήτησης αεροπορικών ταξιδιών είναι ένα από τα σημαντικά σύνολα δεδομένων που μελετάμε για να μάθουμε για το συναίσθημα των ταξιδιωτών. Καθώς και τον τρόπο με τον οποίο οι αγορές ανταποκρίνονται στις ταχέως μεταβαλλόμενες συνθήκες».

Τα δεδομένα παρέχουν επίσης πληροφορίες για τα ζεύγη πόλεων με εννέα από τις 16 πιο δημοφιλείς διαδρομές που καταγράφουν υψηλό όγκο αναζητήσεων σε επίπεδα το 2019.
Όπως Τελ Αβίβ-Νέα Υόρκη +90%, Μπουένος Άιρες-Μαδρίτη +49% και Δελχί-Τορόντο στο +32%.