Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η easyJet δεν έχει δει σημάδια κόπωσης στην ζήτηση για ταξίδια ή περικοπές επιβατών εν μέσω ανησυχιών για το κόστος ζωής.

Όπως υπογραμμίζει ο Johan Lundgren, διευθύνων σύμβουλος της στην ενημερωμένη έκδοση συναλλαγών του αερομεταφορέα για το εξάμηνο «δεν βλέπουμε καμία διαφορά στη δυναμική, η ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται».

Επισήμανε τη συνεχιζόμενη δημοτικότητα σε παραδοσιακούς προορισμούς σε Μαγιόρκα, Μάλαγα, Πορτογαλία και Άμστερνταμ, τονίζοντας πώς η χωρητικότητα έχει ανακατανεμηθεί σε μέρη όπου η ζήτηση είναι μεγάλη, όπως η Μαγιόρκα και η Μάλαγα.

Μεταξύ Οκτωβρίου και Μαρτίου, οι επιβάτες αυξήθηκαν 8% σε ετήσια βάση, ενώ η ζήτηση για το Πάσχα ήταν «ιδιαίτερα ισχυρή», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία στην ενημέρωση της.
Σχετικά με τις πωλήσεις στην Τουρκία και την Αίγυπτο μετά τις επιθέσεις στο Ισραήλ από το Ιράν το Σαββατοκύριακο, είπε ότι δεν υπήρξε κανένας αντίκτυπος.

Ο αυξανόμενος αριθμός επιβατών αντικατοπτρίζει την τάση προτεραιότητας στις διακοπές, παρά την απότομη αύξηση του κόστους σε αεροπορικά ταξίδια.

Σύμφωνα με έρευνα της OC&C Strategy Consultants, οι Βρετανοί σκοπεύουν να ξοδέψουν 6% περισσότερο στις καλοκαιρινές διακοπές τους επόμενους 12 μήνες σε σύγκριση με πέρυσι.

Το αφεντικό της easyJet είπε ότι οι αυξήσεις των ναύλων στην αεροπορική εταιρεία είναι περίπου ίδιες με έναν «δυο καφέ στον κεντρικό δρόμο».
Ο low cost αερομεταφορέας ανέφερε ότι ο μέσος ναύλος απλής μετάβασης για έξι μήνες έως το τέλος Μαρτίου ήταν 65 λίρες με +2,90 λίρες, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Στην πορεία της easyJet αναφέρθηκε και η Julie Palmer, συνεργάτης στην εταιρεία συμβούλων Begbies Traynor.
Εκτιμά πώς «καθώς μπαίνουμε στους καλοκαιρινούς μήνες, αυτή η δυναμική είναι πιθανό να συνεχιστεί με την αεροπορική εταιρεία να σημειώνει αύξηση στις κρατήσεις και περαιτέρω αυξήσεις τιμών σε σύγκριση με πέρυσι, εκτιμά

Ο όμιλος θα τονωθεί επίσης από τις θετικές τάσεις που παρατηρούνται στις δραστηριότητες της easyJet Holidays με το τμήμα να αναφέρει πώς το 70% των καλοκαιρινών του προγραμμάτων έχει ήδη πουληθεί και περαιτέρω ανάπτυξη πελατών.

Δυστυχώς, οι σημερινοί βελτιωμένοι αριθμοί επισκιάζονται κάπως από τη συνεχιζόμενη γεωπολιτική αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή.

Η easyJet μπορεί να είναι σε θέση να επανατοποθετήσει τις πτήσεις που προοριζόταν για το Ισραήλ τους επόμενους έξι μήνες.

Ωστόσο, αυτή η προσωρινή αλλαγή υπογραμμίζει πόσο ευάλωτες ήταν οι αεροπορικές εταιρείες τον τελευταίο καιρό σε γεγονότα πέρα ​​από τον έλεγχο τους».