Σύνταξη: tourismtoday.gr

«Τα υβριδικά συμβάντα είναι ο δρόμος προς τα εμπρός, επειδή ενσωματώνουν προσωπικά και εικονικά στοιχεία.
Και οι διοργανωτές MICE, πρέπει να χρησιμοποιούν τεχνολογία για να καλύψουν και τα δύο αυτά ακροατήρια».

Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Marco Ogsimer διευθυντής στις λειτουργίες διαχείρισης ιστού στην CWT Meetings & Events.

Η πανδημία άνοιξε την πόρτα σε νέες δυνατότητες και τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων των εικονικών εκδηλώσεων.

Και η τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο που παρακολουθούμε συνέδρια και εκδηλώσεις. Και παρά τον ενθουσιασμό για προσωπικές συγκεντρώσεις ξανά, κάποιες οι αλλαγές που έφερε η πανδημία, ήρθαν, είναι εδώ και θα μείνουν.

Για τους παρευρισκόμενους σε εκδηλώσεις και συνέδρια, η ασφάλεια εξακολουθεί να αποτελεί ανησυχία. Όμως η νέα τεχνολογία, όπως το ανέπαφο check-in, βοηθά να ξεπεραστεί αυτή η πρόκληση.

Όσοι συμμετέχουν εικονικά σε εκδηλώσεις και συνέδρια, κινδυνεύουν από απόσπαση προσοχής.

Αλλά και εδώ την λύση δίνει η τεχνολογία -όπως το gamification και το metaverse- που μπορεί να ενσωματωθεί σε γεγονότα, επισημαίνει ο Marco Ogsimer.

Το gamification είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι διοργανωτές για να κρατήσουν τους εικονικούς συμμετέχοντες αφοσιωμένους και να τους προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη αξία.
Από την άλλη πλευρά το metaverse -που είναι ακόμη στις πρώτες μέρες του- έχει ακόμη περισσότερες δυνατότητες.
Προσφέρει την ευκαιρία για πραγματικά καθηλωτικές εμπειρίες στους εικονικούς συμμετέχοντες δίνοντας τους την αίσθηση ότι βρίσκονται εκεί, στην εκδήλωση.

Όπως υπογραμμίζει ο Marco Ogsimer «αν και το μέλλον στον τομέα MICE είναι τόσο απρόβλεπτο -περισσότερο απ΄ οποιονδήποτε άλλο κλάδο- η τεχνολογία θα παίξει σημαντικό ρόλο, σε αυτό το μέλλον που δεν μένει στάσιμο».