Η περιήγηση στα αξιοθέατα παραμένει το πιο αγαπημένο τμήμα του ταξιδιού με πάνω από τους μισούς (54%) Αυστραλούς να συμφωνούν. Παράλληλα, οι Αυστραλοί λατρεύουν να ταξιδεύουν προκειμένου να γνωρίσουν νέους πολιτισμούς (42%) και νέες εμπειρίες (40%).

Τα ανωτέρω προέκυψαν από πρόσφατη μελέτης της εταιρείας Contiki και του νεανικού ταξιδιωτικού πράκτορα Pureprofile.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, οι διακοπές για τους Αυστραλούς δεν είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη, με μόνο το 1% να λέει ότι αναζητούν αγάπη όταν ταξιδεύουν.

Οι φιλίες είναι πολύ πιο σημαντικό μέρος του ταξιδιού, με έναν στους έξι Αυστραλούς (16%) να ταξιδεύει έχοντας στο μυαλό του τη φιλία, ενώ οι γυναίκες (41%) είναι πιο πιθανό από τους άνδρες (30%) να ταξιδέψουν για να δημιουργήσουν νέες αναμνήσεις με παλιούς φίλους.

Το 71% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αισθάνεται σαν μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους μετά από διακοπές και το 64% των ταξιδιωτών που κατευθύνθηκαν στην Ευρώπη, με την Ιταλία, την Ελλάδα, τη Βρετανία και την Ιρλανδία και την Ισπανία ως τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2022, δήλωσαν ότι θα πιθανότατα να πάει ξανά εκεί για το 2023.

Αναφέρθηκε επίσης μια άνοδος στην ψυχική υγεία των ταξιδιωτών μετά τις διακοπές τους, με το 60% να είναι έτοιμο να επανέλθει στις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς του και το 57% συνολικά να είναι πιο ευτυχισμένο με τη ζωή.

Τι προσφέρουν τα ταξίδια στους Αυστραλούς :

● Ένας στους τέσσερις (28%) αισθάνεται λιγότερο άγχος ή κατάθλιψη.

● Ένας στους οκτώ (12%) νιώθει ότι τον αγαπούν και τον υποστηρίζουν οι νέοι του φίλοι.

● Ένας στους 20 (6%) νιώθει επιτέλους έτοιμος να συνεχίσει τη δουλειά των ονείρων του.

  • Πάνω από τέσσερις στους πέντε (8%) 18- έως 29 ετών – σε σύγκριση με τρεις στους πέντε (60%) άνω των 50 ετών – αισθάνονται σαν μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους μετά από διακοπές.
  • Ένας στους τρεις Αυστραλούς (38%) εύχεται να μπορούσε να ταξιδέψει όπως έκανε τη δεκαετία του 1960.