Σχεδόν το 30% των Αμερικανών – και συγκεκριμένα το 50% αυτών της γενιάς Generation Z – σχεδιάζουν ένα ταξίδι το 2023 που συνδυάζει τον χρόνο των διακοπών με την απομακρυσμένη εργασία. Αυτό αποκαλύπτει πρόσφατη μελέτη της Go City.

Το 26% των Millennials, το 24% των Gen Xers και το 22% των baby boomers ανέφεραν σχέδια για ένα ταξίδι που συνδυάζει διακοπές εργασίας και ταξιδιού.

Για τη μελέτη, η Go City εξέτασε 1.001 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης από όλες τις ΗΠΑ τον Ιανουάριο σχετικά με τον χρόνο των διακοπών τους και τα ταξιδιωτικά τους σχέδια φέτος. Η ηλικία των ερωτηθέντων κυμαινόταν από 18 έως 85 ετών με μέσο όρο ηλικίας τα 39.

Το «workcation» είναι η τελευταία τάση στο χώρο εργασίας. Ο όρος “ήσυχη παραίτηση” – αναφερόμενος σε ένα φαινόμενο στο οποίο οι εργαζόμενοι μειώνουν τον ενθουσιασμό τους στην εργασία και εμμένουν στις ελάχιστες προσδοκίες του ρόλου τους – κέρδισε έλξη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον τελευταίο χρόνο. Πιο πρόσφατα, το ίδιο έκανε και ο όρος «ελάχιστες Δευτέρες», ο οποίος, σύμφωνα με το Fortune, αναφέρεται σε μια πρακτική στην οποία οι εργαζόμενοι έρχονται στη δουλειά για να κάνουν μόνο το ελάχιστο τη Δευτέρα.