Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα βιώσιμα ταξίδια είναι σημαντικά για το 60% των Βρετανών παραθεριστών, σύμφωνα με έρευνα από το διαδικτυακό ταξιδιωτικό πρακτορείο loveholidays.

Το ποσοστό αυτό αυξάνεται στους νεότερους Βρετανούς τουρίστες. Η έρευνα διαπίστωσε ότι για τα άτομα ηλικίας 18 έως 24 ετών τα βιώσιμα ταξίδια είναι σημαντικά σε ποσοστό 65%.

Η ταξιδιωτική εταιρεία διεξήγαγε την έρευνα σχετικά μεταξύ 2.342 παραθεριστών ενόψει του εορτασμού της Ημέρας της Γης, αύριο 22 Απριλίου.

Το loveholidays σχεδιάζει τώρα να εισαγάγει οδηγούς που θα βοηθήσουν τους ταξιδιώτες, να κάνουν βιώσιμες επιλογές όταν βρίσκονται σε διακοπές.

Ποιος είναι υπεύθυνος για τα προβλήματα υπερτουρισμού

Οι απόψεις διίστανται σχετικά με το ποιος πρέπει να είναι υπεύθυνος για τα προβλήματα του υπερτουρισμού.

  • Το 37% να λέει ότι πρέπει να είναι οι κυβερνήσεις των προορισμών.
  • Το 36% επικαλείται ταξιδιωτικές εταιρείες.
  • Το 24% αναφέρει τους καταναλωτές.

Σχετικά με τα αεροπορικά ταξίδια, το 56% συμφωνεί ότι τα βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα ήταν ο πιο σημαντικός παράγοντας για τις βιώσιμες αποδράσεις και ακολουθεί αντιστάθμιση των αποτυπωμάτων άνθρακα (30%).

Σύμφωνα με το loveholidays οι βιώσιμες ταξιδιωτικές επιλογές αποφέρουν πολλά οφέλη στους προορισμούς.
Όπως η προστασία του περιβάλλοντος, των φυσικών πόρων και της άγριας ζωής, καθώς και η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των κοινοτήτων, η οποία μπορεί να αποφέρει κοινωνικο-οικονομικά οφέλη για τις κοινότητες.

Στόχος την έρευνας είναι να κάνουν οι ταξιδιώτες πιο βιώσιμες επιλογές. Το loveholidays έχει σχεδιάσει μια σειρά οδηγών για βιώσιμα ταξίδια και τις διαφορετικές επιλογές που είναι διαθέσιμες.
Συνιστά στους ταξιδιώτες να ξοδεύουν τα χρήματα τους τοπικά, αγοράζοντας – για παράδειγμα- προϊόντα τοπικής παραγωγής.

Παράλληλα προτείνει συσκευασίες επαναχρησιμοποιήσιμων αντικειμένων. Όπως μπουκάλια νερού, φλιτζάνια καφέ και προϊόντα περιποίησης μηδενικών αποβλήτων.