Η πλειονότητα των Αμερικανών, το 61%, σχεδιάζει ταξίδια για αναψυχή μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες, σύμφωνα με νέα έρευνα που διενεργήθηκε από την Morning Consult για λογαριασμό της Αμερικανικής Ένωσης Ξενοδοχείων και Καταλυμάτων (AHLA).

Επιπλέον το 34% αναμένει να αυξήσει τις αποδράσεις του για ψυχαγωγία με διανυκτέρευση, το φετινό καλοκαίρι, σε σύγκριση με πέρυσι.

Στη δημοσκόπηση διαπιστώθηκε, επίσης, ότι το 31% των Αμερικανών σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία αυτό το καλοκαίρι σε σύγκριση με το περασμένο καλοκαίρι.

Όσον αφορά στα επαγγελματικά ταξίδια, το 35% των Αμερικανών αναμένει να πραγματοποιήσει ένα επαγγελματικό ταξίδι με διανυκτέρευση τους επόμενους τέσσερις μήνες και το 16% σχεδιάζει να αναβαθμίσει το επίπεδο των επαγγελματικών ταξιδιών του το φετινό καλοκαίρι σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγουμένου έτους.

Τα ξενοδοχεία παραμένουν η κορυφαία επιλογή διαμονής τόσο για τους ταξιδιώτες για επαγγελματικούς λόγους (60%) όσο και για αναψυχή (46%).

Οι προκλήσεις για τους ξενοδόχους

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αποτελούν ευχάριστα νέα για τους ξενοδόχους, οι οποίοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οικονομικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης εργατικού δυναμικού σε εθνικό επίπεδο και των υψηλών επιτοκίων.

Μία επιπλέον πρόκληση είναι ο υψηλός πληθωρισμός που παραμένει σημαντικό εμπόδιο στην ανάπτυξη του κλάδου φιλοξενίας και άλλων επιχειρήσεων που σχετίζονται με τα ταξίδια.

Κατά τους επόμενους τέσσερις μήνες, το 55% δήλωσε ότι ο πληθωρισμός ενδέχεται να μειώσει την πιθανότητα διαμονής του σε ξενοδοχείο, ποσοστό ελαφρώς μειωμένο από το 56% του Ιανουαρίου.

  • Το 51% να μειώσει την πιθανότητα να ταξιδέψει με διανυκτέρευση.
  • Το 46% να μειώσει την πιθανότητα να ταξιδέψει με αεροπλάνο.
  • Το 44% να μειώσει την πιθανότητα να νοικιάσει αυτοκίνητο.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη σε 2.202 ενήλικες στις ΗΠΑ από τις 25 έως τις 28 Απριλίου 2024. Άλλα ευρήματα καταγράφουν ότι:

  • Το 52% δήλωσε ότι είναι πιθανό να ταξιδέψει με διανυκτέρευση για ένα οικογενειακό ταξίδι τους επόμενους τέσσερις μήνες – από 51% τον Ιανουάριο, εκ των οποίων το 36% δήλωσε ότι πιθανότατα θα μείνει σε ξενοδοχείο.
  • Το 42% δήλωσε ότι είναι πιθανό να ταξιδέψει με διανυκτέρευση για μια ρομαντική απόδραση τους επόμενους τέσσερις μήνες, εκ των οποίων το 56% δήλωσε ότι πιθανότατα θα μείνει σε ξενοδοχείο.
  • Το 31% δήλωσε ότι είναι πιθανό να ταξιδέψει με διανυκτέρευση για την Ημέρα Μνήμης, εκ των οποίων το 35% δήλωσε ότι πιθανότατα θα μείνει σε ξενοδοχείο.
  • Το 32% κατέταξε το Wi-Fi υψηλής ταχύτητας ως την κορυφαία τεχνολογική παροχή που εξετάζουν κατά την αξιολόγηση των ξενοδοχείων.