Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι Βρετανοί επαγγελματίες ταξιδιώτες συνδυάζουν δουλειά και αναψυχή (34%) τον τελευταίο χρόνο, σε σύγκριση με 17% πέρυσι.

Οπως αποκαλύπτει η έρευνα που διεξήχθη από την Censuswide για λογαριασμό της Pleo τον Ιούλιο, η δημοτικότητα των μικτών ταξιδιών συνεχίζει να αυξάνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  • Σχεδόν τα δύο τρίτα των εργαζομένων (62%) λένε ότι είναι σημαντικό για αυτούς να μπορούν να παρατείνουν τα επαγγελματικά ταξίδια τους για αναψυχή.
  • Σχεδόν οι μισοί (48%) εξαρτώνται από επαγγελματικά ταξίδια για να απολαύσουν τα ταξίδια αναψυχής από το έναρξη της κρίσης του κόστους ζωής.
  • Οι μισοί επαγγελματίες ταξιδιώτες είπαν ότι η εξοικονόμηση χρημάτων ήταν ένα βασικό όφελος των μικτών ταξιδιών.
  • Το 40% εκτιμά την ευκαιρία να εξερευνήσει νέους προορισμούς.
  • Το 35% επισημαίνει ότι χρησιμοποιεί λιγότερη ετήσια άδεια ως πλεονέκτημα τέτοιων ταξιδιών.

Περισσότεροι από το ένα τέταρτο (23%) έχουν εξοικονομήσει πάνω από 1.000 λίρες προσθέτοντας ελεύθερο χρόνο σε ένα επαγγελματικό ταξίδι, με μέση εξοικονόμηση 788 λίρες ανά ταξίδι.

«Οι εργαζόμενοι απολαμβάνουν τα προνόμια των μικτών ταξιδιών αυτό το καλοκαίρι, αλλά οι επιχειρήσεις μπορούν να βελτιώσουν αυτή την εμπειρία προσφέροντας επεκτάσεις αναψυχής και παρέχοντας εταιρικές κάρτες για ταξίδια εργασίας, δήλωσε ο Benjamin Swails, γενικός διευθυντής του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Ευρώπης στην Pleo.

Αυτό όχι μόνο ωφελεί τους εργαζόμενους, αλλά βοηθά επίσης τις επιχειρήσεις να ελέγχουν καλύτερα τις δαπάνες και διασφαλίζει ότι κανείς δεν θα μείνει έξω από την τσέπη».