Σχεδόν το 50% των Κινέζων ταξιδιωτών σχεδιάζουν να κάνουν πέντε ταξίδια μέσα στο 2023, με το 70% να προσανατολίζεται στο slow travel.

Αυτό ισχυρίζεται έρευνα της Finn Partners και της Consumer Search Group μεταξύ περισσοτέρων από 2.000 εύπορων Κινέζων τουριστών στις αρχές του 2023 μετά την απόφαση της κυβέρνησης της χώρας να άρει τους διεθνείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς μετά από τρία χρόνια.

Από την έρευνα προέκυψε ότι σχεδόν εννέα στους δέκα συμμετέχοντες τόνισαν ότι τους λείπουν τα ταξίδια στο εξωτερικό.

«Γνωρίζουμε ήδη ότι υπάρχει έντονη προθυμία και παρόρμηση να ταξιδέψουμε μετά από χρόνια περιορισμών στα σύνορα στην Κίνα», αναφέρει η κ. Jenny Lo, διευθύνουσα σύμβουλος  της Finn Partners. “Διεξάγαμε αυτή την εις βάθος μελέτη για να εντοπίσουμε τις αλλαγές στις συμπεριφορές, τις ανάγκες, τη λήψη αποφάσεων και τις προσδοκίες των εύπορων ταξιδιωτών, προσφέροντας πληροφορίες για την καλύτερη διαχείριση της κινεζικής αγοράς εξερχόμενων ταξιδιών”.

Σύμφωνα με την έκθεση, σχεδόν ένας στους δύο εύπορους Κινέζους ταξιδιώτες κάνει σχέδια για τουλάχιστον πέντε ταξίδια το 2023. Κατά μέσο όρο, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει 5,9 ταξίδια φέτος, από 5,6 ταξίδια το 2019.

Οι ηλικίες από 26 έως 36 ετών δείχνουν τη μεγαλύτερη αύξηση στον αριθμό των προγραμματισμένων ταξιδιών, ενώ οι νεότεροι εύποροι Κινέζοι ταξιδιώτες,  ηλικίας δηλαδή από 21 έως 25 ετών συνεχίζουν να είναι οι πιο συχνοί ταξιδιώτες.

Η πλειονότητα ισχυρίζεται ότι θέλει να πραγματοποιήσει μεγαλύτερης διάρκειας ταξίδια, με το 72% να προγραμματίζει διακοπές από έξι έως και δέκα ή και περισσότερες ημέρες το 2023.

Αυτό ανεβάζει τη μέση διάρκεια ανά ταξίδι σε 8,7 ημέρες, σε σύγκριση με 8,4 ημέρες το 2019. Οι μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες στην ηλικιακή ομάδα 21 έως 25 ετών.

Από την έκθεση προκύπτει επίσης πως οι Κινέζοι  δίνουν έμφαση στην ποιότητα της ταξιδιωτικής εμπειρίας τους και όχι στην ποσότητα των στοιχείων που περιλαμβάνονται. Περισσότερο από το 70% των ερωτηθέντων επιθυμεί ένα αργό, αναζωογονητικό ταξίδι σε ένα δρομολόγιο γεμάτο δραστηριότητες.