Η τάση για τουρισμό workation που συνδυάζει τις διακοπές με την εργασία αυξάνεται μεταξύ των Αμερικανών τώρα που περισσότεροι από ποτέ εργάζονται εξ αποστάσεως, υποκινούμενοι από την τεχνολογία και την πανδημία.

Ειδικότερα, τα δύο τρίτα των εργαζομένων στις ΗΠΑ που ρωτήθηκαν για τις συνήθειες εργασίας και αναψυχής τους σε μια πρόσφατη έρευνα της JobSage είπαν ότι εργασία και αναψυχή έχουν συνδυαστεί τα τελευταία χρόνια και το ένα τρίτο είπε ότι σχεδιάζει να εργαστεί κατά τη διάρκεια διακοπών το 2023.

Αυτό φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τη συμβουλή του Κομφούκιου, «Όπου κι αν πας, πήγαινε με όλη σου την καρδιά». Πολλοί ταξιδιώτες θα ήθελαν να αφήσουν εντελώς πίσω την εργασία τους, αλλά δυσκολεύονται να κάνουν.

Στους περισσότερους (59%) από τους 1.000 υπαλλήλους της JobSage που συμμετείχαν στην έρευνα δεν τους αρέσει η έννοια των «εργασιών», ωστόσο το 47% έχει λάβει μία επειδή δεν μπορούσε να πάρει άδεια.

Μερικές φορές οι διακοπές γίνονται θέσεις εργασίας λόγω της αδυναμίας αποσύνδεσης, δείχνει η έρευνα. Στην πραγματικότητα, το 81% των Αμερικανών έχουν εργαστεί κατά τη διάρκεια κανονικών διακοπών, ενώ σχεδόν τα δύο τρίτα έχουν εργαστεί από το αεροπλάνο ή το τρένο στο δρόμο προς ή από διακοπές.

Η εργασιακή πίεση έχει ωθήσει το 45% των εργαζομένων να κάνουν μικρότερες διακοπές και το 71% των Αμερικανών δεν χρησιμοποίησαν όλο το ρεπό τους με αποδοχές το 2022.

Το JobSage αναφέρει ότι οι περισσότεροι εργοδότες εγκρίνουν ή ανέχονται τις θέσεις εργασίας, αλλά οι συνάδελφοι δεν αισθάνονται πάντα το ίδιο. Τα δύο τρίτα υποθέτουν ότι οι συνάδελφοι που παίρνουν θέση εργασίας δεν εργάζονται τόσο σκληρά. Ωστόσο, όταν κρίνουν τον εαυτό τους, το 62% των εργαζομένων δηλώνουν ότι μπορούν να διατηρήσουν υψηλή ποιότητα εργασίας σε έναν χώρο εργασίας.

Για εκείνους που παίρνουν θέση εργασίας, το 27% λέει ότι είναι πιο εύκολο από το να παίρνουν άδεια, το 29% λέει ότι επιτρέπει περισσότερα ταξίδια και το 40% λέει ότι τους έχει κάνει να αισθάνονται λιγότερο άγχος.