Στους νεαρούς Βρετανούς τουρίστες που αγνόησαν τα πρωτόκολλα Covid στην Ζάκυνθο, αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στην διαδικτυακή εκδήλωση της World Travel Market (WTM).

Παράλληλα, ο Χάρης Θεοχάρης επαίνεσε τη Βρετανία για την “εξαιρετική συνεργασία” της. Και είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπόρεσε να εισαγάγει την προσέγγιση του στους διαδρόμους ταξιδιού, λόγω των δεδομένων που παρείχαν οι ελληνικές αρχές.

Αφορμή για την δήλωση σχετικά με την Ζάκυνθο ήταν το ξεσάλωμα με πάρτι στο νησί, νεαρών Βρετανών τουριστών.

“Η Ελλάδα θα συνεχίσει να λαμβάνει πρόσθετα μέτρα για την καταπολέμηση της πιθανής εξάπλωσης του Covid στα νησιά της”, διαβεβαίωσε ο κ. Θεοχάρης.
Ξεκαθαρίζοντας πως τα μέτρα δεν θα στερήσουν την εμπειρία των διακοπών.

“Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι κάναμε πολλά βήματα για τη Ζάκυνθο και άλλα παρόμοια μέρη, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού.
Κλείσαμε τα μπαρ μετά τα μεσάνυχτα για να βάλουμε τέρμα σε τέτοιες συμπεριφορές.

Προσπαθήσαμε να διασφαλίσουμε ότι τα πρωτόκολλα εφαρμόστηκαν διπλά σε αυτές τις περιοχές. Και στείλαμε μονάδες για να κάνουμε επιπλέον τεστ”.

Η συμπεριφορά Βρετανών τουριστών στη Ζάκυνθο, είχε προκαλέσει και την οργή των βρετανικών ΜΜΕ. Μετά την επιστροφή αρκετών εξ αυτών με κορωνοϊό από το νησί του Ιονίου.

Η Daily Mail έκανε λόγο για ανεύθυνη συμπεριφορά των Βρετανών τουριστών. Δημοσιεύοντας βίντεο με δεκάδες μεθυσμένους Βρετανούς να αγνοούν κάθε μέτρο προστασίας από τον κορωνοϊό.

Χ. Θεοχάρης: “Οι νέοι είναι νέοι, αλλά πρέπει να αλλάξουν συμπεριφορά”

“Οι νέοι είναι νέοι, υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης. Αλλά υπάρχουν πολλά που μπορούν να κάνουν με ασφάλεια στις διακοπές. Χωρίς να στερηθούν την διασκέδαση από την εμπειρία.

Είναι περισσότερο ένας κίνδυνος για τον εαυτό τους. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν και να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους.

Αυτό που έκαναν δεν διαφέρει από μία συνάντηση Βρετανών σε μια πλατεία στο Λονδίνο, στο Μάντσεστερ ή στο Λίβερπουλ”.

Ο υπουργός Τουρισμού είπε ότι η Ελλάδα θα εξετάσει άλλα μέτρα εάν χρειαστούν.
“Θα επανεξετάσουμε τυχόν μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία της υγείας των πολιτών”, είπε.