Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα καλοκαιρινά αεροπορικά ταξίδια αυξήθηκαν κατά ένα εκατομμύριο επιβάτες πέρυσι στην Ιρλανδία, από 4,7 εκατομμύρια το 2022 σε 5,7 εκατομμύρια, σύμφωνα με την AirHelp.

Οι έγκαιρες αναχωρήσεις από τα αεροδρόμια της χώρας αυξήθηκαν 11% το 2023, με το 66% των επιβατών να αναχωρούν έγκαιρα σε σύγκριση με 55% το 2022.
Αυτό δείχνει ότι παρά το γεγονός ότι είναι αυξημένη η ζήτηση, τα ποσοστά διακοπής βελτιώνονται σταδιακά.

  • Ο περσινός Αύγουστος ήταν ο καλύτερος μήνας για πτήσεις από την Ιρλανδία όσον αφορά καθυστερήσεις, ενώ ο Ιούνιος ήταν ο χειρότερος.
  • Το περασμένο καλοκαίρι, οι Ιρλανδοί (65%) που πέταξαν τον Ιούνιο αναχώρησαν εγκαίρως, έναντι 66% τον Ιούλιο και 67% τον Αύγουστο.

AirHelp: Πού έκαναν διακοπές το 2023 οι Ιρλανδοί

  • Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ο πιο δημοφιλής προορισμός για όσους πετούσαν από την Ιρλανδία με 1,8 εκατομμύρια ταξιδιώτες.
  • Το περασμένο καλοκαίρι, η Ισπανία ήταν η δεύτερη χώρα που ξεχώρισε με 753.000 επιβάτες.

Καθυστερήσεις και ακυρώσεις

Για προορισμούς με περισσότερους από 50.000 επιβάτες (εξαιρουμένων των πτήσεων εσωτερικού), οι επιβάτες που πετούσαν προς την Τουρκία είχαν τα υψηλότερα ποσοστά διακοπής λειτουργίας (66%).

Όσοι πετούσαν προς την Πορτογαλία είχαν το χαμηλότερο ποσοστό αναστάτωσης το 2023 με 21%.

Καλοκαιρινή απόδοση αεροπορικών εταιρειών

Η Ryanair ήταν ο πιο δημοφιλής αερομεταφορέας της Ιρλανδίας με 2,6 εκατομμύρια επιβάτες το 2023 και το 62% αναχώρησε έγκαιρα.

Εξετάζοντας δεδομένα από αεροπορικές εταιρείες που μετέφεραν περισσότερους από 50.000 επιβάτες, η American Airlines είχε τη μικρότερη αναστάτωση με το 13% να έχει καθυστερήσεις ή ακυρώσεις.

Η Lufthansa είχε τη μεγαλύτερη αναστάτωση σε καθυστερήσεις ή ακυρώσεις (51%) το περασμένο καλοκαίρι.
Οι ταξδιώτες που πετούσαν με την British Airways αντιμετώπισαν το υψηλότερο ποσοστό ακυρώσεων πέρυσι (5%).
Η Ryanair, από την άλλη πλευρά, είχε το χαμηλότερο ποσοστό σε ακυρώσεις δρομολογίων στο 0,5% το 2023.