Σύνταξη: tourismtoday.gr

Στο 34,9% εκτιμά το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) πως θα είναι η ανάκαμψη της Γαλλίας, το 2021.

Το WTTC λέει ότι η ανάπτυξη του κλάδου φέτος αναμένεται να εκτιναχθεί στα ύψη σε σχέση τη συνολική ανάκαμψη της Ευρώπης στο 23,9%. Αλλά και την παγκόσμια ανάκαμψη που εκτιμάται στο 30,7%.

Το 2019, η συνεισφορά του τομέα Ταξιδιών και Τουρισμού της Γαλλίας στο ΑΕΠ αντιπροσώπευε 211 δισεκατομμύρια ευρώ (8,5% του ΑΕΠ).

Το 2020, όταν η πανδημία σταμάτησε τα διεθνή ταξίδια, η συνεισφορά του τομέα Ταξιδιών και Τουρισμού μειώθηκε σε μόλις 108 δις ευρώ (4,7% του ΑΕΠ).

Ωστόσο, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα, με τον τρέχοντα ρυθμό ανάκαμψης, ο τομέας Ταξιδιών και Τουρισμού της Γαλλίας μπορεί να αναμένει ετήσια ανάπτυξη σχεδόν 35%. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 38 δις ευρώ.

Ενώ η αύξηση των εγχώριων ταξιδιών έχει προσφέρει κάποια ανακούφιση δεν αρκεί για να επιτευχθεί η πλήρης ανάκαμψη που απαιτείται για τη διάσωση της οικονομίας και των εκατομμυρίων θέσεων εργασίας που χάθηκαν λόγω της πανδημίας.

Η έρευνα συνεχίζει να δείχνει ότι ενώ οι εγχώριες δαπάνες αναμένεται να αυξηθούν κατά 56,6% σε ετήσια βάση το 2021. Και οι διεθνείς δαπάνες θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 1,9% φέτος.

Οι προβλέψεις για το 2022

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν επίσης ότι η χώρα θα μπορούσε να δει ετήσια αύξηση 21,8% το 2022. Συμβάλλοντας σε περαιτέρω ώθηση στην οικονομία ύψους 32 δις ευρώ.

Οι εγχώριες δαπάνες θα έχουν ετήσια αύξηση 9,9%. Και οι διεθνείς δαπάνες αναμένεται να ανακάμψουν κατά 67,8%. Κάτι που θα δώσει ώθηση στις θέσεις εργασίας.