Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι Αμερικανοί τουρίστες στην Ευρώπη, αναζητούν ιστορικές περιηγήσεις, πολιτιστικές εμπειρίες και υπαίθριες περιπέτειες, στα ταξίδια τους.

Όπως αποκαλύπτει η Viator, αναζητούν μια πιο βαθιά σύνδεση με τις κοινότητες και τα αξιοθέατα που επισκέπτονται, σε όλη ήπειρο. Αυτό δείχνουν οι εκδρομές και οι περιηγήσεις που κάνουν κράτηση.

Τι εμπειρίες αναζητούν οι Αμερικανοί τουρίστες στην Ευρώπη

Μερικά από τα πολλά παραδείγματα αυτών των εμπειριών στα ευρωπαϊκά ταξίδια των Αμερικανών περιλαμβάνουν.

  • Εκδρομές στην φύση.
  • Έμφαση στη βιωσιμότητα.
  • Μαθήματα μαγειρικής.
  • Δραστηριότητες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα.

Οι εκδρομές και οι εμπειρίες που προσφέρουν μια ματιά στο παρασκήνιο ενός δημοφιλούς τουριστικού αξιοθέατου ή μιας παγκοσμίου φήμης γκαλερί τέχνης στην Ευρώπη αυξάνουν επίσης τη δημοτικότητά τους.
Κι αυτό γιατί θέλουν εμβάθυνση σε έναν προορισμό αλλά και μια αποκλειστική εμπειρία ιδανική για αυτοπροβολή στα social media.

H ξενάγηση με λεωφορείο hop-on-hop-off εξακολουθεί να έχει ισχυρή ζήτηση. Ωστόσο οι ταξιδιώτες αναζητούν καθηλωτικές και πιο αργές εμπειρίες εξερεύνησης του προορισμού, που τους κάνουν επίσης να αισθάνονται λίγο ξεχωριστοί.

Αξίες και ταξίδια

Σύμφωνα με το Euromonitor “η επιλογή του ταξιδιού αντανακλά τα ενδιαφέροντα, τις πεποιθήσεις και τις αξίες των καταναλωτών.
Προσφορές βασισμένες σε αξίες, όπως ο αθλητισμός, η ευεξία και ο οικολογικός τουρισμός, θα ξεπεράσουν τα τυπικά πακέτα την περίοδο 2023-2027. Η μέση αύξηση της αξίας τους εκτιμάται σε πάνω από 12% ετησίως”.

Σχεδόν σε κάθε πτυχή της ευρωπαϊκής ταξιδιωτικής εμπειρίας, οι τουρίστες από τις ΗΠΑ έρχονται αντιμέτωποι με όλο και περισσότερες επιλογές σχετικά με την πολιτιστική και περιβαλλοντική τους συνείδηση.

Δεν είναι λίγες οι φορές που επιλέγουν εκδρομές που επηρεάζουν μια συγκεκριμένη κοινότητα με συντριπτικά θετικό τρόπο.

Ταξίδια με τρένο

Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες που εκτιμούν τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο επιλέγουν να ταξιδέψουν με τρένο και να μείνουν περισσότερο σε έναν προορισμό.

Σύμφωνα με το Βαρόμετρο Ταξιδιών Μεγάλης Απόστασης 2023, το οποίο είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων (ETC) και της Eurail, “οι Αμερικανοί ταξιδιώτες έχουν αυξημένο ενδιαφέρον για μετακινήσεις με τρένο στην επόμενη ευρωπαϊκή περιπέτειά τους.

Αυτό οφείλεται στη συνολική οικονομική προσιτότητα, την ευκολία, την άνεση, την ασφάλεια και την ευελιξία που συνεπάγεται η εξερεύνηση της ηπείρου με τρένο.

Αναφέρουν τη ζήτηση για αργές περιπέτειες ως μία από τις 5 κορυφαίες δραστηριότητες τους όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, που βιώνουν πλήρως με τα σιδηροδρομικά ταξίδια χωρίς σύνορα”.

e-μετακίνηση

Ηλεκτροκίνητα πατίνια, ηλεκτρικά ποδήλατα και e-tuk tuks. Όλα γίνονται ηλεκτρικά αυτές τις μέρες και αυτό αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι ταξιδιώτες μετακινούνται στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και ακόμη και στην ύπαιθρο.

Στις Άλπεις, τα ηλεκτρονικά ποδήλατα ανοίγουν την ορεινή ποδηλασία σε όσους διαφορετικά θα την έχαναν.
Στις μητροπόλεις της ηπείρου, τα ηλεκτρονικά σκούτερ και ποδήλατα διευκολύνουν την εξερεύνηση γειτονιών εκτός του κέντρου της πόλης.

Κρατήσεις εκτός σεζόν

Ένα κομμάτι ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ, κατευθύνεται σε τοποθεσίες όπου τα πλήθη είναι πιο αραιά και ο αέρας πιο φρέσκος.

Ζουν την ευρωπαϊκή καλοκαιρινή τους εμπειρία αποφεύγοντας περιοχές με overtourism.
Κρυμμένα διαμάντια όπως η Νορβηγία, η Μάλτα και η Φινλανδία αυξάνουν τη δημοτικότητα τους.

Μεγάλη άνοδος των κρατήσεων καταγράφουν προορισμοί στην Ευρώπη με πολύ ηπιότερα καλοκαίρια. Στους πιο θερμούς προορισμούς, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία, πολλοί Αμερικανοί μετατοπίζουν τις ημερομηνίες των ταξιδιών τους.
Οι κρατήσεις εκτός σεζόν (ψυχρότερους μήνες) για αυτές τις χώρες, υποδηλώνει ότι οι ταξιδιώτες επιλέγουν να γνωρίσουν τους προορισμούς εκτός των θερμοκρασιών ρεκόρ του καλοκαιριού.