Σύνταξη: tourismtoday.gr

Δεκάδες χιλιάδες επιβάτες έφτασαν στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς την απαιτούμενη πιστοποίηση τεστ Covid για τις διακοπές τους, την πρώτη εβδομάδα του Πάσχα.

Τελευταία στιγμή, προστέθηκαν απρογραμμάτιστα τεστ στους αερολιμένες, από ταξιδιώτες που αγνοούσαν τις απαιτήσεις εισόδου για τον προορισμό των διακοπών τους.

Έτσι, η σύγχυση με τα τεστ Covid εντείνει την πίεση στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου. Και πολλοί ταξιδιώτες κινδυνεύουν να χάσουν πτήσεις περιμένοντας σε μεγάλες ουρές για να ολοκληρώσουν τις δοκιμές τους.

«Επειδή η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει άρει όλους τους περιορισμούς για τον Covid, οι άνθρωποι υποθέτουν φυσικά ότι όλες οι δοκιμές παντού έχουν τελειώσει, δήλωσε ο Nick Markham, συνιδρυτής της Cignpost ExpressTest, που εξυπηρετεί ταξιδιώτες στα αεροδρόμια Χίθροου, Γκάτγουικ, Μπέρμιγχαμ και Εδιμβούργο.

Ωστόσο, πολλές χώρες εξακολουθούν να έχουν κάποιο επίπεδο τεστ Covid για τις αφίξεις. Όπως οι ΗΠΑ, οι οποίες απαιτούν από όλους τους ταξιδιώτες αρνητικό τεστ Covid και οι περισσότεροι προορισμοί μικρών αποστάσεων της Ευρώπης, οι οποίοι έχουν κανόνες δοκιμών για αφίξεις μη εμβολιασμένων.

Τα αεροδρόμια βρίσκονται ήδη υπό πίεση με ελλείψεις προσωπικού που συχνά προκαλούνται από μολύνσεις Covid. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερες ουρές κατά τα check-in.

Προτρέπουμε όλους τους παραθεριστές να ελέγξουν προσεκτικά τις απαιτήσεις εισόδου για τον προορισμό τους πριν από την ημερομηνία αναχώρησης τους και να κάνουν κράτηση για όλες τις απαραίτητες εξετάσεις στο αεροδρόμιο».