Ο κακός προϋπολογισμός παραμένει πρόβλημα για πολλούς Βρετανούς ταξιδιώτες που σχεδιάζουν μια απόδραση. Αυτό ισχυρίζεται η εταιρεία Zip UK, η οποία ακολουθεί την πολιτική, «αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα».

Συγκεκριμένα, οι παραθεριστές ξοδεύουν περίπου το ένα πέμπτο του ταξιδιωτικού τους προϋπολογισμού πριν καν φύγουν από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο μέσος ταξιδιώτης κάνει προετοιμασία πριν το ταξίδι, από πεντικιούρ μέχρι εντομοαπωθητικό, εκτοξεύοντας 145 £ πριν καν φύγει από το σπίτι.

Οι δαπάνες πριν από το ταξίδι δεν σταματούν εκεί. Περισσότερα από τα δύο πέμπτα (43%) των Βρετανών λένε ότι μπορεί να ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα τους μετά τον Covid πριν μαζέψουν τα πράγματά τους για την παραλία.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι περισσότερο από το ένα τρίτο (34%) των ταξιδιωτών του Ηνωμένου Βασιλείου δηλώνουν πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για το επόμενο ταξίδι τους, εξακολουθούν να έχουν ανησυχίες σχετικά με τον προϋπολογισμό πριν από αυτό.

Μερικοί χρειάστηκε να κάνουν ακραίες προσπάθειες λόγω κακού προϋπολογισμού, με το 18% να χρειάζεται να κάνει αλλαγές στις διακοπές του ως αποτέλεσμα χρηματικών ζητημάτων.

Τέλος, ένας στους 20 παραδέχεται ότι ακύρωσε ένα ταξίδι λόγω προβλημάτων με μετρητά.