Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο σκεπτικισμός των εμβολίων σε συνδυασμό με τις ανησυχίες COVID-19 θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την ανάκαμψη των εξερχόμενων ταξιδιών στις ΗΠΑ το 2021. Και πιθανώς η τάση αυτή θα συνεχιστεί και το 2022, σύμφωνα με έρευνα της GlobalData.

Οι ανησυχίες για το COVID-19 είναι υψηλές στις ΗΠΑ. Το 52% «ανησυχούν πολύ» για τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 γενικά. Ποσοστό που είναι 10% υψηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Το 23% των ερωτηθέντων στη Βόρεια Αμερική δεν σκοπεύουν να κάνουν εμβόλιο COVID-19.
Αυτό ήταν υψηλότερο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή. Και υποδηλώνει ότι ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού των ΗΠΑ μπορεί να μην εμβολιαστεί μέχρι το καλοκαίρι όπως ελπίζαμε.

Αν και το 40% δήλωσε ότι έχουν ήδη εμβολιαστεί, όσοι αρνούνται να το κάνουν θα επηρεάσουν την ανάκαμψη του εξερχόμενου τουρισμού.

“Ο ρυθμός εμβολιασμού ενός πληθυσμού αναμένεται να είναι βασικός παράγοντας για το πόσο γρήγορα θα ταξιδέψουν τα άτομα”, επισημαίνει η Γιοχάνα Μπονχιλ-Σμιθ αναλύτρια Ταξιδίων και Τουρισμού στην GlobalData.

Φωτογραφία: GlobalData Plc

Οι ΗΠΑ είχαν ένα από τα ταχύτερα προγράμματα εμβολιασμών COVID-19 παγκοσμίως, υπογραμμίζει η GlobalData.

Η ταχύτητα με την οποία ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί ωστόσο, μπορεί να μην διατηρηθεί, καθώς πολλοί είναι δύσπιστοι για οποιαδήποτε μορφή θεραπείας COVID-19.

Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε αμέτρητους λόγους που συνεπάγονται δυσπιστία. Επομένως, η επιτυχία του προγράμματος εμβολιασμού μπορεί να επιβραδυνθεί. Κάτι που θα οδηγήσει σε περαιτέρω καθυστέρηση των εξερχόμενων ταξιδιών στις ΗΠΑ.