Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι νέοι επιχειρηματίες ταξιδιωτικής τεχνολογίας -κάτω των 35 ετών- λένε ότι η οικονομική αβεβαιότητα θα επηρεάσει τις ευκαιρίες χρηματοδότησης το 2023.
Ανησυχούν για την έλλειψη ευκαιριών συγκέντρωσης κεφαλαίων και τη στροφή από την ανάπτυξη σε στρατηγικές κέρδους για να επιβιώσουν.

Αυτό προκύπτει από την Σύνοδο Κορυφής Νέων Ηγετών που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου Phocuswright 2022, στην Αριζόνα.

Το μεγάλο θέμα συζήτησης ήταν η συγκέντρωση κεφαλαίων την επόμενη χρονιά καθώς και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν επί του παρόντος οι νέοι επιχειρηματίες όσον αφορά στην συγκέντρωση κεφαλαίων.

  • Μόνο το 8% θεωρεί ότι το 2023 θα είναι καλύτερο έτος για την άντληση κεφαλαίων από ό,τι το 2022.
  • Το 29% είπε ότι επί του παρόντος επικεντρώνει την επιχειρηματική του στρατηγική στην κερδοφορία.

«Με την αύξηση των επιτοκίων, τον πληθωρισμό που μαίνεται και τη γενική αβεβαιότητα στην οικονομία, είναι κατανοητό ότι γίνεται πιο δύσκολο να αντληθούν κεφάλαια και οι νέοι επιχειρηματίες το γνωρίζουν πολύ περισσότερο, τονίζει ο Henry Chen Weinstein, από την εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων One Travel Ventures.

Η περιστροφή από μια στρατηγική «μεγέθυνση, ανάπτυξη» σε στρατηγική κερδοφορίας έχει ξεκάθαρα νόημα. Η επιβίωση μπορεί σύντομα να είναι το όνομα του παιχνιδιού».

Τηλεργασία και εργασία από οπουδήποτε

Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής συζητήθηκε το θέμα «εργασία από το σπίτι» και «εργασία από οπουδήποτε».

Σχεδόν το 45% είπε ότι τέτοιες πολιτικές επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την επιλογή τους να αποδεχτούν ή όχι μια νέα πρόταση εργασίας.
Το 50% δεν θα εργάζονταν σε μια εταιρεία που δεν έχει μια διαφορετική και χωρίς αποκλεισμούς κουλτούρα.