Τα συναισθήματα των ταξιδιωτών από την εμφάνιση του Covid-19 και μετά εξετάζει σε νέα δημοσκόπηση η eDreams.

H δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 16 και 25 Σεπτεμβρίου 2020. Συμμετείχαν συνολικά 10.000 ερωτηθέντες από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Οι Αμερικανοί ερωτηθέντες ανήλθαν στις 2.000.

Οι προτεραιότητες των ταξιδιωτών

Στόχος της ήταν να αναδείξει τις μεταβαλλόμενες προτεραιότητες των ταξιδιωτών και τις πραγματικές ταξιδιωτικές συνήθειες. Επίσης εξέτασε τις προοπτικές για το μέλλον των ταξιδιών.

Σε αναζήτηση της διαβεβαίωσης: η ευελιξία είναι άκρως σημαντική για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες. Το 54% αναζητά πτήσεις και καταλύματα με εγγυημένη επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης του ταξιδιού λόγω του Covid. Ένα επιπλέον 53% δηλώνει ότι περιμένουν ένα εμβόλιο πριν κάνουν κράτηση για ταξίδι στο εξωτερικό.

Καλοκαιρινά ταξίδια: συντριπτικά, οι Αμερικανοί περιόρισαν τους ορίζοντές τους αυτό το καλοκαίρι. Το 40% δεν ταξίδεψε καθόλου και το 45% άλλαξε τα ταξιδιωτικά του σχέδια για να κάνει τοπικά ή εσωτερικά ταξίδια.

Οι Αμερικανοί άνδρες έκαναν τις περισσότερες αλλαγές στα σχέδιά τους – το 50% από αυτούς άλλαζε χρονοδιαγράμματα σε σύγκριση με το 39% των γυναικών.

Τα ευρήματα είναι παρόμοια σε όλες τις χώρες που ρωτήθηκαν, με λιγότερους ταξιδιώτες να επιλέγουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι. Συντριπτική ήταν η τάση να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις χώρες καταγωγής μας με συνολικό μέσο όρο 41%.

Επόμενα ταξίδια : Η έρευνα της eDreams δίνει στον ταξιδιωτικό κλάδο λόγο ελπίδας, υποδεικνύοντας ότι οι ταξιδιώτες σε όλες τις αγορές που ερωτήθηκαν αρχίζουν να σχεδιάζουν τις διακοπές τους το 2021.

Πάνω από το ήμισυ (51%) όλων των απαντήσεων έδειξαν ότι τα σύντομα, μακρά και ακόμη και εκτεταμένα ταξίδια βρίσκονται στη σκέψη των ταξιδιωτών. Συγκεκριμένα,

  • το 32% των Αμερικανών ερωτηθέντων σχεδιάζει ήδη διακοπές σε μεγάλες αποστάσεις:
  • το 41% ​​επιλέγει τον προορισμό που τους αρέσει περισσότερο, ενώ είναι προσεκτικός κατά τη διάρκεια διαμονής σε δημοφιλή μέρη και
  • το 39% προσέχει ιδιαίτερα για τις συνθήκες υγιεινής και βασίζεται σε κυβερνητικές και επίσημες συμβουλές κατά την κράτηση.

Οι διακοπές στην παραλία θα είναι σε ζήτηση, με την πλειονότητα των Αμερικανών ερωτηθέντων (32%) να προτιμούν την παραλία πάνω από όλους τους άλλους τύπους προορισμού.