Σύνταξη: tourismtoday.gr

Άμεση δράση για τα επαγγελματικά ταξίδια ζητά η Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματικών Ταξιδίων (GBTA), από τους ηγέτες της G7.

Καλεί τους αρχηγούς κρατών να ηγηθούν συνομιλιών για μια απρόσκοπτη επιστροφή των διεθνών ταξιδιών. Με στόχο την ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης.

Μόλις μία ημέρα πριν την Διάσκεψη Κορυφής G7 2021 στον Κόλπο Carbis στην Κορνουάλη, η GBTA επισημαίνει πώς τα αεροπορικά και επαγγελματικά ταξίδια αποτελούν κρίσιμους παράγοντες ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας και των διεθνών σχέσεων.

Όπως υπογραμμίζει «καθώς βγαίνουμε από την πανδημία Covid-19, μια διεθνής προσέγγιση σε αναγνωρισμένα πρότυπα είναι ζωτικής σημασίας για την εκκίνηση του ταξιδιού».

GBTA: Ο στόχος της G7

Ο στόχος της G7, σύμφωνα με την GBTA πρέπει είναι η επίτευξη κοινής προσέγγισης για:

  • Επαλήθευση και κοινή χρήση πιστοποιητικών υγείας Covid 19 διασυνοριακά.
  • Διασφάλιση ότι τα επικυρωμένα πιστοποιητικά υγείας Covid 19 θα λειτουργούν απρόσκοπτα στις υπάρχουσες διαδικασίες. Τόσο στις αεροπορικές εταιρείες όσο και σε όλες στις πύλες εισόδου των χωρών στον κόσμο.

Η GBTA έχει δεσμευτεί να βρει μια κοινή θέση. Τόσο σε μεμονωμένο επίπεδο εταιρείας όσο και μέσω ευρύτερης δέσμευσης βιομηχανικών ενώσεων.

Οι κυβερνήσεις καλούνται να υποστηρίξουν αυτές τις προσπάθειες και να συμφωνήσουν σε μια κοινή προσέγγιση.

Αποφασιστική δράση σε διεθνές επίπεδο

«Χρειαζόμαστε ισχυρή πολιτική ώθηση και αποφασιστική δράση σε διεθνές επίπεδο, τονίζει η Σούζαν Νεφάν Διευθύνουσα Σύμβουλος της GBTA.

Πρέπει να αναπτύξουμε έναν χάρτη πορείας για να ανοίξουμε με ασφάλεια τα ταξίδια και να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη.
Η σύνοδος κορυφής της G7 παρέχει αυτήν την πλατφόρμα.

Η βιομηχανία ταξιδιωτικών επιχειρήσεων – όπως και πολλοί άλλοι τομείς των οικονομιών μας – έχει υποφέρει από τις διάφορες κλειδαριές και τους περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων.

Από την 1η Απριλίου 2020, οι συνολικές δαπάνες για επαγγελματικά ταξίδια μειώθηκαν κατά 68% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019.

Απαιτείται παγκόσμια αναγνώριση των ψηφιακών πιστοποιητικών υγείας για μια ασφαλή και αποτελεσματική επανεκκίνηση των επαγγελματικών ταξιδιών».

Για την επανεκκίνηση των διεθνών επαγγελματικών ταξιδιών, η GBTA καλεί τις κυβερνήσεις να λάβουν άμεσα μέτρα.

Και να ευθυγραμμίσουν τον τρόπο με τον οποίο τα πιστοποιητικά υγείας για τα αποτελέσματα των δοκιμών Covid-19 και τα εμβόλια θα αναγνωριστούν αμοιβαία από τις αρχές των χωρών σε όλο τον κόσμο.

«Ο καθορισμός ενός διεθνώς συμφωνημένου πλαισίου για τη ρύθμιση ασφαλών, αξιόπιστων ψηφιακών πιστοποιητικών υγείας Covid-19 θα αφαιρέσει την πολυπλοκότητα για τους ταξιδιώτες και τις αεροπορικές εταιρείες.

Και θα επιταχύνει την ασφαλή επιστροφή των διεθνών επαγγελματικών ταξιδιών, δήλωσε η Σούζαν Νεφάν.

Η διευκόλυνση ενός παγκόσμιου ταξιδιωτικού πλαισίου είναι μια ευκαιρία για τις χώρες της G7 να δείξουν ηγετικό ρόλο ενώ ταυτόχρονα υπερασπίζεται το διεθνές εμπόριο και την οικονομική ανάπτυξη».