Σύνταξη: tourismtoday.gr

Την αναπλήρωση του μισθού κατά 80% όσων είναι ακόμη σε αναστολή σύμβασης ζητά, μεταξύ άλλων, με επιστολή της στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

Τα αιτήματα

Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γεώργιος Χότζογλου, και ο γενικός γραμματέας, Παναγιώτης Κούκος, οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό-τουρισμό ζητούν την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης χωρίς αποκλεισμούς, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Σας ζητούμε επιτακτικά λοιπόν κ. πρωθυπουργέ,

-Την αναπλήρωση του μισθού κατά 80% όσων είναι ακόμα σε αναστολή σύμβασης.

-Την πλήρη κάλυψη όλων των εποχικά εργαζόμενων με ταμείο ανεργίας προσαυξημένο κατά 50 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο μέχρι να επαναπροσληφθούν στην εργασία τους και επαναλαμβάνουμε για όλους τους εργαζόμενους χωρίς “όρους και προϋποθέσεις”.

-Βάλτε επιτέλους φρένο στην εργοδοτική παραβατικότητα που γνωρίζει έξαρση τις τελευταίες  ημέρες αφού έχουν φτάσει σε σημείο να αμφισβητούν και το νομοθετικά κατοχυρωμένο δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης».

Όπως αναφέρεται δε στην επιστολή, «οι εποχικά εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού και τουρισμού κυριολεκτικά είναι σε απόγνωση και ζούμε το μαρτύριο της σταγόνας, αφού κάθε μήνα μέσα από αγώνα καταφέρνουμε να παίρνουμε τις παρατάσεις και δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε τον οικογενειακό προγραμματισμό με το αστρονομικό ποσό των 400 ευρώ!!! Και φυσικά κ. πρωθυπουργέ, η κυβέρνησή σας έχει αφήσει στη μοίρα τους εποχικά εργαζόμενους που για λίγα ένσημα δεν δικαιούνται να μπουν στις ρυθμίσεις, τους εργαζόμενους από τα νυκτερινά κέντρα, τους εργαζόμενους με συμβάσεις εργασίας μιας μέρας, τους εργαζόμενους στον κλάδο μας προερχόμενοι από γραφεία ευρέσεως εργασίας. Επίσης, μην ξεχνάμε τους συναδέλφους μας ξεναγούς, τους εργαζόμενους σε αεροδρόμια, τουριστικά καταστήματα (rent a car, souvenir, ένδυσης και υπόδησης, super market ξενοδοχείων εποχικής λειτουργίας)».